• Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Μόρια: Νέες αναχωρήσεις για Πειραιά

Peristeri News
Σεπτέμβριος30/ 2019

Τρίτη επιχείρηση σήμερα, μέσα σε μια εβδομάδα, στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης της Μόριας, καθώς 200 αιτούντες άσυλο που ανήκουν σε ειδικές ευάλωτες κατηγορίες μετακινούνται από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Από νωρίς το μεσημέρι, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό λόγω των χθεσινών γεγονότων, άρχισε η μετακίνησή τους προς το λιμάνι της Μυτιλήνης, με λεωφορεία και φορτηγά του Ελληνικού Στρατού. Στη συνέχεια, θα επιβιβαστούν στο πλοίο «Νήσος Ρόδος» με το οποίο θα αναχωρήσουν για Πειραιά. Από εκεί, με τη φροντίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, θα τοποθετηθούν σε δομές φιλοξενίας.

Άλλοι 350 πρόσφυγες και μετανάστες αναχώρησαν την περασμένη Παρασκευή κι άλλοι 110 την περασμένη Τετάρτη. Όπως ανακοινώθηκε, ετοιμάζεται και η αναχώρηση άλλων 400 την ερχόμενη Κυριακή.

Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο οι ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου παρέμειναν υψηλές. Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως χθες τα μεσάνυχτα, στη Λέσβο πέρασαν 217 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 43 και στη Σάμο 114. Σήμερα από τα μεσάνυχτα οι ροές είναι πολύ χαμηλές, καθώς από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το μεσημέρι στη Λέσβο πέρασαν 14 άτομα, στη Σάμο 51 και στη Χίο κανένας.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ