PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μόνο ηλεκτρονικά τα τέλη κυκλοφορίας


Στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα πρέπει να αναζητήσουν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014.

Στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα πρέπει να αναζητήσουν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, τα οποία θα περιλαμβάνουν και τον φόρο πολυτελείας για αυτοκίνητα άνω των 1.928 κ.εκ. Η ΓΓΠΣ δεν θα ταχυδρομήσει τα σχετικά ειδοποιητήρια, καθώς θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να ανατρέξουν στην ειδική εφαρμογή στο TAXISnet, όπου θα πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και θα λαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής. Με αυτόν θα τον κωδικό θα πληρώνουν τα τέλη ή και τον φόρο πολυτελείας στις τράπεζες. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εισπραχθούν στο τελευταίο δίμηνο του 2013, μαζί με τα 1,2 δισ. ευρώ των εσόδων από τα τέλη κυκλοφορίας, και τα 140 εκατ. ευρώ, που υπολογίζεται ότι θα φέρει ο φόρος πολυτελείας στα μεγάλου κυβισμού Ι.Χ.

Αποτέλεσμα της ταυτόχρονης επιβολής των τελών κυκλοφορίας και του φόρου πολυτελείας στους κατόχους Ι.Χ. άνω των 1.928 κ. εκ. θα είναι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι να κληθούν να πληρώσουν εφάπαξ μέσα στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2013 υπέρογκα ποσό φόρων που θα κυμαίνονται από 947 έως 5.140 ευρώ!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment