PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Μνημονιακή κουρελού που ξεφτάει» η κυβέρνηση



«Πώς γίνεται ύφεση και ανάπτυξη μαζί;», αναρωτιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι την έκθεση της Κομισιόν και απορρίπτοντας την «θριαμβολογία» της κυβέρνησης μετά την εκταμίευση της δόσης.

«Πώς γίνεται ύφεση και ανάπτυξη μαζί;», αναρωτιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι την έκθεση της Κομισιόν και απορρίπτοντας την «θριαμβολογία» της κυβέρνησης μετά την εκταμίευση της δόσης. Στην ίδια έκθεση, γίνεται λόγος για «εύθραυστο κυβερνητικό σχήμα», με την Κουμουνδούρου να μιλά σε έκτακτη ενημέρωση των συντακτών για «εικόνα μνημονιακής κουρελούς που ξεφτάει» στην πραγματικότητα, δικαιολογώντας τον παραλληλισμό με τις αποσκιρτήσεις, τις αμφισβητήσεις και την συρρίκνωση των δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης, υποστήριξε ότι η όλη συζήτηση από πλευράς κυβέρνησης ξεκίνησε σε μία προσπάθεια να ανακόψουν την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι γιατί τους «έχει πιάσει ο πόνος για την απλή αναλογική». Υποστήριξε άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που υποστηρίζει την απλή, άδολη, αναλογική και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένη, συμπληρώνοντας πως «μετά ήρθε η πρόταση της ΔΗΜΑΡ». Επανέλαβε δε, την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει –για δεύτερη φορά- σχετική πρόταση για την καθιέρωση της απλής, άδολης αναλογικής.

Απαντώντας δε στην κριτική πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, η ΕΕ θα του «κλείσει την πόρτα», επικαλέστηκε τις πρόσφατες δηλώσεις της Μέρκελ ότι αν αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα, θα την αποδεχθεί και θα συζητήσει μαζί της… Στην Κουμουνδούρου, μάλιστα εξακολουθούν να εκτιμούν ως σημείο-ορόσημο τον Μάρτιο, οπότε θα τεθούν σε δοκιμασία τα νέα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, θα έχει ενταθεί η κοινωνική απομόνωση της κυβέρνησης και θα έχει προχωρήσει η ανθρωπιστική κρίση στην χώρα. Ακόμα και για την αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P, υποστήριξε ότι έγινε επειδή ανακάλυψαν αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ λέει από την πρώτη μέρα, ότι δηλαδή μετά την τελευταία απόφαση δεν τίθεται θέμα αποπομπής της Ευρωζώνης.

Όσο για τον ντόρο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Γαϊτάνη, έκανε λόγο για προσπάθειες αντιπερισπασμών από τα κυβερνητικά επιτελεία προκειμένου να δημιουργήσουν θέμα. Τα κάλεσε δε, να είναι πιο προσεκτικά, χαρακτηρίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά ως «μοιραίο πρόσωπο» στο θέμα του σκοπιανού, με τεράστιες ευθύνες. «Ποια είναι η θέση του κ.Σαμαρά;», ρώτησε για δεύτερη συνεχή μέρα, επαναλαμβάνοντας πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη και διαχρονική. Κατηγόρησε δε τη ΝΔ για πολιτική μετάλλαξη, από τον ‘καραμανλισμό’ σε μία νέα ταυτότητα με έντονα στοιχεία της ακροδεξιάς και εθνικιστικές αναφορές. «Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να τρίβουν τα χέρια τους οι δυνάμεις της Χρυσής Αυγής», είπε, κάνοντας λόγο για έναν ‘ιδιότυπο ανταγωνισμό της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή, η οποία κατά την άποψή του ‘αξιοποιείται’ από την κυβέρνηση είτε ως αντίβαρο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ είτε προκειμένου να υποστηρίξει τη θεωρία των δύο άκρων.

Όσον αφορά στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα σε Βραζιλία και Αργεντινή, ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Νίκος Παππάς, μίλησε για μία πολιτική διάσταση που αφορά σε χώρες που επέλεξαν «εναλλακτικό δρόμο στον φιλελευθερισμό» και διπλωματική διάσταση υπό την έννοια της διακρατικής συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς.

Τέλος, για τις προσπάθειες στήριξης των δομών αλληλεγγύης ενημέρωσε ο Τάσος Κορωνάκης, μιλώντας για το εγχείρημα «Αλληλεγγύη για όλους» και για την ιστοσελίδα solidarity4all.gr, όπου μπορεί κανείς να ενημερώνεται για τις δομές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment