PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μητσοτάκης: «Λίγο υπομονή και θα τα πούμε όλα»


Στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς έφτασε το απόγευμα της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Μαρέβα Μητσοτάκη.

«Λίγο υπομονή θα κάνετε, θα τα πούμε όλα», δήλωσε ο πρωθυπουργός μπροστά στις κάμερες που τον περίμεναν για μια δήλωση σχετικά με το αναμενόμενο εκλογικό αποτέλεσμα.

ΝΔ για exit poll: Φαίνεται να επιτυγχάνεται μια καθαρή νίκη

Εμφανής είναι η ικανοποίηση στην Πειραιώς για το exit poll που δημοσιεύθηκε αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες και δείχνει ένα ευρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Εμείς περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που ζητούσαμε για καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται. Περιμένουμε τα επίσημα».

Το αποτέλεσμα των exit poll σχολίασε ο Δημήτρης Καιρίδης καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Εφόσον επιβεβαιωθεί πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της ΝΔ – Αν σε κάτι «έπεσαν έξω» οι δημοσκοπήσεις είναι το πόσο ψηλά έφτασε η ΝΔ».

Στο αποτέλεσμα αναφέρθηκε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο Οpen αναφέροντας ότι τα exit poll δείχνουν γενικές τάσεις και ότι η γενική τάση που διαφαίνεται από τα πρώτα αποτελέσμα είναι μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Μια καθαρή νίκη να συνεχιστεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Κυριάκο Μητσοτάκη και η απάντηση φαίνεται να είναι ναι θέλουμε.

Θα έλεγα ότι αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης έρχεται μεγαλύτερη ευθύνη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Το δικό του σχόλιο έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Προφανώς μιλάμε για εκτίμηση. Η ίδια η εκτίμηση αν πάρουμε το χειρότερο σενάριο της Νέας Δημοκρατίας το 36% και το καλύτερο σενάριο της Νέας Δημοκρατίας δείχνει μια καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας και προφανώς μια σαφή βούληση των πολιτών να συνεχίσει τη διακυβέρνηση η κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα περιμένουμε να δούμε το σύνολο των αποτελεσμάτων όπως αυτά θα διαμορφώνονται θεωρούμε όμως ότι η τάση αυτή που διαμορφώνεται είναι μια τάση που καταδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός απάντησε στα διλήμματα που τέθηκαν στην κάλπη της απλής αναλογικής. Εμείς είχαμε βάλει σαν στόχο υψηλό ποσοστό και μεγάλη διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ . Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βάλει στόχο να εναι πρώτο κόμμα οπότε και με την εκτίμηση του επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι λίγο παραπάνω ότι το διακίβευμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απάντησε ο ελληνικός λαός με πλήρη σαφήνεια.»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment