PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογέςΤο μήνυμα ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση στις εκλογές του Ιουνίου έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική στις προηγούμενες εκλογές και το ΠΑΣΟΚ για την άρνησή του απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με τις απαραίτητες αλλαγές στο ΕΣΥ, σημείωσε ότι «αντίπαλός μας τον Ιούνιο είναι η ξαπλώστρα» ενώ αναφέρθηκε στο TikTok, στις σχέσεις με τη σύζυγό του και τα παιδιά του.

Στο ερώτημα πώς αισθάνεται μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου είπε ότι «δεν αισθάνομαι άτρωτος. Οι κάλπες είναι άδειες και πρέπει να γεμίσουν. Αισθάνομαι ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του Μαΐου. Αυτό το ποσοστό που πήραμε αυξάνει την ευθύνη για να τιμήσω την εμπιστοσύνη και να εφαρμόσω το πρόγραμμα που είπαμε και να είμαι χρήσιμος ως πρωθυπουργός . Ο κάθε πολίτης που σε ψηφίζει σου δίνει ατομική εντολή να λύσουμε αυτό που τον απασχολεί. Το υψηλό εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη ευθύνη. Δεν είναι λευκή εντολή και εντολή αλαζονίας ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί και θα πρέπει να πάμε χαλαροί στην κάλπη».

Εξηγώντας τη δήλωση του για το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης τον Αύγουστο είπε ότι «αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική τον Μάιο θα είχαμε ήδη κυβέρνηση .Καταλαβαίνω την κούραση αλλά κάποιοι άλλοι την επέλεξαν την απλή αναλογική. Χρειαζόμαστε την επόμενη ημέρα μια ισχυρή κυβέρνηση. Έτσι όπως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί δεν υπάρχει η δυνατότητα για κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν είναι παρά το λογικό συμπέρασμα όταν κάποιοι που θα μπορούσαν να είναι σύμμαχοί μας λένε ότι δεν ενδιαφέρονται και θέλουν τον ρόλο της αντιπολίτευσης και αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ».

«Τον κορωνοϊο τον πέρασα γρήγορα. Όπως μου είπε ο γιος μου “ούτε ο covid δεν άντεξε τους ρυθμούς σου”. Δεν μου άφησε κάτι. Πιστεύω πια ότι και για τον κορωνοϊό και για τη γρίπη θα εμβολιαζόμαστε μια φορά τον χρόνο για να περιορίζουμε τις επιπτώσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Είχα παρουσιάσει το σχέδιο για νέο ΕΣΥ με ενίσχυση προσωπικού και υποδομών είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας ειδική αναφορά στην επίσκεψή του το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας προσθέτοντας ότι θα παρακολουθεί προσωπικά το project για τις αλλαγές στο ΕΣΥ.

«Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα και οι πολίτες πρέπει να κάνουν αυτό που έκαναν και τον Μάιο. Οι πολίτες καταλαβαίνουν τι έγινε στη χώρα και μας ζητούν να κάνουμε ό,τι υποσχεθήκαμε» είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για το ενδεχόμενο ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα είπε ότι στο κοινοβουλευτικό σύστημα που έχουμε τα ντιμπέιτ γίνονται ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων της Βουλής. Ο κόσμος ξέρει τι μπορεί να περιμένει και από μένα και από τον κ. Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το αν έχει παίξει ρόλο η παρουσία του στο TikTok και απάντησε «δεν είναι η νέα μου εικόνα. Το TikTok έδειξε την πραγματική μου εικόνα. Το ίδιο μου συμβαίνει και όταν συναντώ ανθρώπους από κοντά. Το TikTok μας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Μας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβουμε τη γλώσσα της νεολαίας και τι θέλει».

«Οι νέοι δεν μας ψήφισαν για την εικόνα αλλά επειδή μιλήσαμε για τα πραγματικά τους προβλήματα. για θέματα παιδείας, για την εργασία, για το bullying. Το χαίρομαι το TikTok γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να αυτοσαρκάζομαι και να βγάζω ένα μέρος της έντασης από την σκληρή δουλειά που κάνουμε» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τα χρόνια του στο σχολείο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «ήμουν καλός μαθητής αλλά δεν ήμουν ο κλασσικός σπασίκλας. Ήμουν αρκετά κοινωνικός και κάναμε ό,τι κάνουν τα παιδιά. Χαίρομαι που έχω κρατήσει ισχυρές φιλίες από τα χρόνια του σχολείου. Αν ξεφυλλίσεις το λεύκωμα του 1986 θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που δείχνουν μια κανονική σχολική ζωή πέρα από τα μαθήματα».

«Είχα από μικρός την αίσθηση της ευθύνης αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα το να μην εκθέσω τον πατέρα μου» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και θυμήθηκε, μάλιστα, ένα καλοκαίρι που ήταν στη Μύκονο ενώ ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός: «Κάποιος μου είπε υπογράφετε να μην γίνει καινούργιο λιμάνι και εγώ υπέγραψα. Με έπιασε ο πατέρας μου μετά και με ρώτησε αν το έκανα. Ευτυχώς τελικά έγινε το λιμάνι στη Μύκονο».

Η σχέση με τα παιδιά του

«Είναι πολύ σημαντικό να εξηγήσουμε στα παιδιά μας ότι είναι προνομιούχα αλλά να μην θεωρήσουν ότι το αξίωμα που έχουμε είναι δεδομένο και τους επιτρέπει να συμπεριφέρονται αλαζονικά απέναντι σε άλλους. Και πιστεύω ότι το καθένα από τα τρία παιδιά μου το έχουν ενστερνιστεί. Έχει τελειώσει πια το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”».

Για τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε να πάρουν και να μην πάρουν τα παιδιά του είπε «θα ήθελα να πάρουν την επιμονή και προσήλωση στον στόχο» και ότι «μερικές φορές αντιδρώ πιο απότομα. Τους λέω πάρτε μια ανάσα, κοιμηθείτε και δείτε το πρόβλημα με πιο ψύχραιμο μάτι». Έστειλε, δε, το μήνυμα ότι η ζωή είναι γεμάτη αναποδιές αλλά δεν πρέπει κανέναν να τον πάρει από κάτω κάνοντας αναφορά στα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.

«Τα παιδιά μου είναι πολύ ανοιχτά μαζί μου. Αν για κάτι είμαι υπερήφανος είναι τα παιδιά μου. Κάθε γονιός θέλει να αισθάνεται ότι έχει εκπληρώσει αυτή την αποστολή. Μου αρέσει που έχω ανοιχτή σχέση με τα παιδιά μου. Να μοιράζονται τα προβλήματά τους, να μου δείχνουν πράγματι που μπορώ να κάνω καλύτερα. Έρχονται συχνά και μου λένε “αυτό πρέπει να το φτιάξεις” και εγώ προσπαθώ να τους εξηγήσω τι κάνω γι αυτό και να τους εξηγήσω ότι δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις σε σύνθετα προβλήματα».

Για το πώς θα αντιδρούσε αν κάποιο από τα παιδιά του είχε σύντροφο που θα ψήφιζε άλλο κόμμα απάντησε «με πολύ χιούμορ. δεν έχω αφήσει την πολιτική να επηρεάζει την προσωπική ζωή των παιδιών μου. Τους αφήνω να μου συστήσουν μόνους τους, τους συντρόφους τους».

Σημείωσε ότι δεν ασχολείται και δεν απαντά σε κακεντρεχή σχόλια «αν και το έκανα παλαιότερα» τονίζοντας ότι η σύζυγος και τα παιδιά του επιμένουν στο να μην δείχνουν καμία αλαζονεία. «Η δουλειά που κάνουμε έχει πολλά φώτα και προβολείς αλλά όταν τα φώτα σβήνουν μένουμε με τα προβλήματα για τα οποία πολλές φορές χρειάζεται να πάρουμε την λιγότερο κακή απόφαση. Αυτό που χρειάζεται ένας πολιτικός είναι να έχει την οικογένεια του να τον στηρίζει και να του λέει την αλήθεια. Και εγώ αυτό το έχω με τη Μαρέβα και με τα παιδιά μου».

Για τις δυσκολίες με τη σύζυγό του είπε ότι «για χρόνια δεν ήμασταν μαζί. Την ξεπεράσαμε τη δυσκολία με το να μην χρεώσουμε στον άλλο τα προβλήματα στη σχέση μας. Πρέπει να είσαι απόλυτα ταγμένος στα παιδιά ακόμα και αν δεν είσαι μαζί με κάποιον. Δεν είπαμε ποτέ κακές κουβέντες ο ένας για τον άλλο και όταν βρεθήκαμε ξανά μαζί επανατοποθετήσαμε τη σχέση μας σε νέα βάση και είμαστε καλύτερα από ποτέ. Κάθε σχέση έχει τη δική της ιδιαιτερότητα και πριν κάποιος πάρει οριστικές αποφάσεις όπως ένα διαζύγιο πρέπει να δίνει περισσότερο χρόνο και να αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα δεν είναι καλύτερα αναζητώντας μια άλλη εναλλακτική αλλά και να δουλέψει με τον εαυτό του».

«Δουλέψαμε και με ειδικούς» αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι «τα νέα παιδιά θα αναζητήσουν πιο εύκολα βοήθεια από τους ειδικούς. Και γι αυτό έχουμε μια υποχρέωση ως πολιτεία ότι παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα και πρώτα από όλα στα παιδιά και τους εφήβους».

«Το bullying υπήρχε αλλά πλέον το αντιμετωπίζουμε, έχουμε θεσμικό πλαίσιο, έχουμε ειδικούς καθηγητές και δασκάλους, όλα αυτά είναι σημαντικά γιατί αντιμετωπίζουμε ένα θέμα που υπήρχε και το ονοματίσαμε» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος πρόσθεσε ότι «είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να έχει μια κανονική ζωή έξω από τη δουλειά του. Η δουλειά μου καταλαμβάνει πολλές ώρες από τον χρόνο μου. Αλλά το τι κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου είμαι προβλέψιμος. Περνάω πολλές ώρες με την οικογένειά μου, τσακώνομαι όταν π.χ. πηγαίνω αραιά και πού για ποδηλασία ή όταν πηγαίνω για μπάσκετ. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Όσον αφορά αν έχει άλλο παρατσούκλι είπε ότι «πέραν του Κούλης, όχι, Δεν ξέρω πού βγήκε, χρησιμοποιήθηκε αρκετά υποτιμητικά. Στοχοποιήθηκα από την αντιπολίτευση και έγινε προσπάθεια προσωπικής απαξίωσης αλλά όλα αυτά απαντήθηκαν στην κάλπη του Μάϊου. Ο κόσμος νομίζω έχει γυρίσει την πλάτη του στην τοξικότητα και περιμένει από τους πολιτικούς να λύσουν τα προβλήματα του τόπου. Στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο έλεγαν ότι ήταν “βουβή” αλλα έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα κανονικότητας. Αν μιλήσεις πιο τεχνοκρατικά και με λεπτομέρειες ο κόσμος θέλει να το ακούσει».

Για τις ομιλίες του και αν τις κάνει πρόβες είπε ότι «δεν το κάνω πια. Ο δημόσιος λόγος είναι ένα εργαλείο και πρέπει να βελτιωνόμαστε. Είμαι καλύτερος ομιλητής σε σχέση με το παρελθόν. Ήμουν περισσότερο αγχωμένος» με την Δανάη Μπάρκα να του παρουσιάζει ένα βίντεο από την ομιλία που είχε εκφωνήσει κατά την αποφοίτησή του από το σχολείο, το 1986.

«Δεν ξεκίνησα ποτέ με το όνειρο ότι θα γίνω πολιτικός και πολύ περισσότερο ότι θα γίνω πρωθυπουργός. Μετά την εμπειρία με τον πατέρα μου η πολιτική μου είχε αφήσει μια πίκρα. Είδα μια προσπάθεια ενός ανθρώπου που σε πολλά ήταν μπροστά από την εποχή του και δεν έκανε όσα ήθελε. Γι αυτό και είχα πει ότι δεν θα ασχοληθώ με την πολιτική και δούλεψα για 10 χρόνια. Έχω εργαστεί αρκετά χρόνια και αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω το πώς δουλεύει η οικονομία αλλά και πώς ειναι να έχω προϊστάμενο, να είμαι συνεπής και να δίνω λογαριασμό για το αποτέλεσμά μου. Γι αυτό και στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική τους λέω καλά κάνετε αλλά πρέπει πρώτα να δουλέψετε» είπε, επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μην κοροϊδευόμαστε όταν μπαίνεις στην πολτική με το όνομα Μητσοτάκης ξεκινάς με πλεονέκτημς αλλά αποκτάς και περισσότερους εχθρούς. Η πρώτη κάλπη το 2004 ήταν εύκολη αλλά υπήρχε μια αντίδραση στην Ελλάδα για τις πολιτικές οικογένειες. Μετά από 20 χρόνια στην πολιτική και 4 στην πρωθυπουργία έχω καταφέρει να με κρίνουν ως Κυριάκο, για ό,τι έχω κάνει και ό,τι έχω πετύχει» συνέχισε για το ίδιο θέμα.

Στο ερώτημα, τέλος, για το πώς τα πηγαίνει με την κριτική ή σε κάποιο θέατρο που θα τον σατίριζε είπε ότι «είμαι δημόσιο πρόσωπο και όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Με ενοχλεί η χυδαιότητα και οι ύβρεις αλλά δεν με απέτρεψαν ποτέ να ζω τη ζωή μου σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο. Θα μπω σε όποιο κατάστημα βρω μπροστά μου. Έχω γίνει καλύτερος στο να δέχομαι την κριτική. Καταλαβαίνω γιατί μπορεί κάποιος να μην έχει υπομονή. Μέσα από την κριτική και τον θυμό κρύβεται συνήθως μια αλήθεια. Πρέπει να παραμερίζουμε το συναίσθημα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Πρόκληση Τουρκίας με πολεμικά πλοία ανοικτά της Κάσου

Peristeri News

Δ. Κουτσούμπας: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που βάζει «ταφόπλακα» στις δημόσιες δομές Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης

Peristeri News

Π. Μαρινάκης: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν διαχωρισμούς σε κυβερνητικά στελέχη

Peristeri News

Leave a Comment