PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987


Σύσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και διοικητικά στελέχη του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας είχε το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας, στο Κρυονέρι, με αντικείμενο την εξέταση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί τις προηγούμενες μέρες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να διασφαλιστεί η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος και τα σχέδια αντιμετώπισης που έχουν εκπονηθεί σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα λόγω του ακραίου καιρικού φαινομένου των υψηλών θερμοκρασιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ενεργοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου θα αντιμετωπιστεί επιτυχώς η πρόκληση της ασφαλούς και αδιάλειπτης λειτουργίας του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την έκκληση που έχει διατυπωθεί από την πρώτη στιγμή για λελογισμένη χρήση του δικτύου κατά τις ώρες αιχμής. Στον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε ενδελεχής παρουσία των συνολικά 48 διαφορετικών σεναρίων που έχουν εκπονηθεί από τους τρεις φορείς του ενεργειακού συστήματος.

Στο πεδίο των έκτακτων μέτρων έχει τεθεί σε επιφυλακή το σύνολο του τεχνικού προσωπικού και του στελεχιακού δυναμικού καθώς αναμένονται τόσο σήμερα όσο και αύριο να καταγραφούν διαδοχικές καταρρίψεις ρεκόρ κατανάλωσης.

Για αυτό για την υποστήριξη του συστήματος επιστρατεύονται όλες οι λιγνιτικές μονάδες και έχει ζητηθεί η επίσπευση των διαδικασιών για την σύνδεση και της μονάδας του Αγίου Δημητρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Leave a Comment