PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μητρόπουλος: Προγράμματα εργασιακής ειλωτείας για τους νέους


Χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τα προγράμματα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Προγράμματα «εργασιακής ειλωτείας» χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος τα προγράμματα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Όπως αναφέρει, «οι νέοι και νέες με πολλά τυπικά προσόντα δεν είναι πια “η γενιά των 700 ευρώ”, ούτε καν “η γενιά των 500 ευρώ”, αλλά η γενιά της εργασιακής ειλωτείας».

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, «όσες και όσοι από αυτούς βρουν απασχόληση στα πεντάμηνα προγράμματα “κοινωνικής εργασίας” που εξήγγειλε η κυβέρνηση, θα λαμβάνουν με μεγάλη καθυστέρηση, όπως έδειξε η μέχρι σήμερα εφαρμογή του θεσμού, ένα γλίσχρο επιμίσθιο κατά μήνα και χωρίς τις άλλες εγγυήσεις και παροχές της εργασιακής σχέσης».

«Γι’αυτό», συμπληρώνει, «ακόμη και αυτός ο μνημονιακός νομοθέτης δεν τους ονόμασε εργαζόμενους, αλλά «ωφελούμενους», σε μια έκφραση μνημονιακής …φιλευσπλαχνίας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ελληνική κοινωνία να απαντήσει «στη μνημονιακή κυβέρνηση, στην τριαρχία των δανειστών, αλλά και στην Ε.Ε. -από την οποία εκπορεύονται τα φεουδαρχικού τύπου αυτά προγράμματα-, ότι η Ελλάδα του 21ου αιώνα αρνείται να δώσει στον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού, της κατάργησης του κράτους και της διάλυσης των κοινωνικών δομών, την περήφανη νεολαία της».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment