PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μητρώο Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης


Η δυνατότητα των εγγεγραμμένων να γίνονται αποδέκτες κρατικής διαφήμισης, καθώς και το παρατήριο λογοκλοπής είναι δύο από τα κίνητρα για την ένταξη στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, με την επωνυμία e – media, που παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι τουλάχιστον τα 2/3 των πολιτών ενημερώνονται πλέον από on – line μέσα.

Όπως υπουγράμμισε ο υπουργός η δημιουργία και λειτουργία του Μητρώου «σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με οιανδήποτε βούληση παρέμβασης στο περιεχόμενο που διακινείται στο διαδίκτυο και πως όλοι, εφόσον πληρούν τη νομιμότητα έχουν το δικαίωμα καταχώρισης σε αυτό. Η εγγραφή των Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης στο on-line Μητρώο δεν είναι υποχρεωτική».

Ωστόσο, υπάρχουν σειρά κινήτρων για την ένταξη σε αυτό. Τα κίνητρα είναι:

  • το Παρατηρητήριο για τη Λογοκλοπή, ένα λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο στους εγγεγραμμένους να διαπιστώνουν εάν το περιεχόμενό τους αναδημοσιεύεται χωρίς άδεια από άλλες ιστοσελίδες.
  • η πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στους εποπτευόμενους από αυτήν φορείς, με τους περιορισμούς, φυσικά, των πνευματικών δικαιωμάτων.
  • η δυνατότητα να γίνονται αποδέκτες της κρατικής διαφήμισης.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταχώρισης στο Μητρώο, δόθηκε διάστημα τριών μηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά αποτελεί ένα εργαλείο χαρτογράφησης του επικοινωνιακού τοπίου και θα είναι προσβάσιμο σε όλες τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια για τη ρύθμιση του χώρου των ΜΜΕ, «μαζί με τη διαδικασία αδειοδότησης των εθνικής εμβέλειας καναλιών που προχωρά, τη δρομολόγηση της αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών, τη διαφάνεια στη χορήγηση κρατικής διαφήμισης και τη σύσταση του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας».

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι δεν αποτελεί πανάκεια για όλα τα ελλείμματα και τις χρόνιες δομικές αδυναμίες στο χώρο λειτουργίας των ΜΜΕ «αλλά αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού και της διαφάνειας».

Απ’ την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος τόνισε ότι το Μητρώο θα συμβάλει στην ανάδειξη και εξυγίανση των εργασιακών σχέσεων στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, γνωρίζοντας πόσο πλήττεται ο χώρος σε επίπεδο προσωπικού και σχέσεων εργασίας και αμοιβής.

Υπενθυμίζεται πώς η εγγραφή γίνεται αποκλειστικά στο διαδίκτυο στην διεύθυνση http://emedia.media.gov.gr/login. Στην ίδια διεύθυνση υπάρχει και φόρμα επικοινωνίας για τυχόν ερωτήματα.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Leave a Comment