PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μήνυση κατά του «Guardian» από τον Δένδια



Αναφορικά με δημοσίευμα που έκανε λόγο για βασανιστήρια σε συλληφθέντες αντιφασιστικής μοτοπορείας κατά την κράτησή τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Μήνυση της ελληνικής κυβέρνησης κατά της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, αναφορικά με δημοσίευμα που έκανε λόγο για βασανιστήρια σε συλληφθέντες αντιφασιστικής μοτοπορείας κατά την κράτησή τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

«Σας προλέγω ότι από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που θα βγουν στη δημοσιότητα, σ’ αυτούς οι οποίοι δήθεν βασανίστηκαν και οι οποίοι δεν καταγγέλλουν, δεν μηνύουν και δεν μνημονεύεται το όνομά τους, δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο. Θα υπάρχουν μόνο οι εκχυμώσεις και τα τραύματα, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είχε προϋπάρξει συμπλοκή με άλλους και πέραν αυτού είχε προϋπάρξει και αντίσταση κατά της αστυνομίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Δένδιας συνέχισε σχετικά με το δημοσίευμα του «Guardian»: «Σας το λέω ευθέως ότι θα τον ενάγω, όχι εγώ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Θα τον ενάγουμε. Δεν μπορεί έτσι να βλάπτεται ηθικά η ελληνική δημοκρατία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment