PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μήνυσε την αστυνομία έχοντας 38 βίντεο


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καταγγέλλοντας την αστυνομική βία και την αλόγιστη χρήση χημικών θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των διαδηλωτών.

Τριάντα οκτώ βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από όσα συνέβησαν την περασμένη Τετάρτη στο Κέντρο της Αθήνας προσκόμισε χθες στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλοντας την αστυνομική βία και την αλόγιστη χρήση χημικών θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των διαδηλωτών.
«Είναι ανεπίτρεπτο να διαπράττονται κατ’ εξακολούθηση και ατιμωρητί εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων σωρεία αξιοποίνων πράξεων. Η αποδεδειγμένη πλέον και στοιχειοθετημένη αγαστή συνεργασία των αστυνομικών “αποκατάστασης τάξης” με κουκουλοφόρους και ακραία στοιχεία που επίσης ασκούν βία στα πλαίσια ειρηνικών διαδηλώσεων δεν μπορεί να παραμένει ανέλεγκτη», αναφέρει μεταξύ άλλων στην αναφορά του ο κ. Τσίπρας, ο οποίος προσήλθε στον Αρειο Πάγο μαζί με τη δικηγόρο του Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Με την αναφορά του ζητά να εντοπιστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των καταγγελλόμενων αξιοποίνων πράξεων καθώς και να κατασχεθούν χημικά ληγμένα ή επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία που βρίσκονται στις αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ.
Η αναφορά θα διαβιβαστεί στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment