PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μήνυσαν τον Σόιμπλε για φοροδιαφυγή



Μια απίστευτη είδηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την γερμανική εφημερίδα Bild.

Μια απίστευτη είδηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την γερμανική εφημερίδα Bild και αφορά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ελέγχεται για παρακώλυση δίωξης για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από δύο Γιαπωνέζες βιολονίστριες.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2012 τελωνειακοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης κατέσχεσαν το βιολί της Γιαπωνέζας μουσικού Γιουζούκο Χοριγκόμε αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ ενώ δύο μήνες αργότερα επανελήφθη το ίδιο με τη βιολονίστρια Γιούκι Μανουέλα Γιάνκε.

Η Γιάνκε είχε αφιχθεί, όπως η συμπατριώτισσά της, από την Ιαπωνία και η αξία του σπάνιου Στραντιβάριους της εκτιμήθηκε στα έξι εκατομμύρια ευρώ. Εις βάρος των δύο μουσικών υποβλήθηκε μήνυση για απόπειρα φοροδιαφυγής, καθώς έλειπαν τα απαιτούμενα έγγραφα για τη νόμιμη εισαγωγή των βιολιών στη Γερμανία.

Η Bild αναφέρει ότι και στις δύο περιπτώσεις παρενέβη το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και διέταξε την παράδοση των δύο οργάνων στις βιολονίστριες. Η υπόθεση προκάλεσε εκνευρισμό στους τελωνειακούς και εφοριακούς με αποτέλεσμα να καταθέσουν μήνυση κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Mε απόφαση Ερντογάν νέοι υφυπουργοί Εξωτερικών

Peristeri News

Leave a Comment