PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Μήνυμα του Δημάρχου Πετρούπολης κ. Θωμά Κοτσαμπά, με την ευκαιρία των εορτών


Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Είναι για όλους μας σαφές, ότι το 2012, θα είναι μια χρονιά ακόμη πιο δύσκολη, οικονομικά και κοινωνικά από όλες τις προηγούμενες. Η ανεργία, ειδικά στους νέους και τις γυναίκες αυξάνεται συνεχώς και όλες οι προβλέψεις τη βλέπουν να ξεπερνά το 20%. Οι απολύσεις αποτελούν πια καθημερινότητα και η εξαθλίωση το συνηθέστερο φαινόμενο της εποχής (απεργοί χαλυβουργίας, εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας κ.α).

Η Διοίκηση του Δήμου, στα ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια που καλείται να λειτουργήσει, έχει πάρει μια σειρά πρωτοβουλιών για την ελάφρυνση της κάθε Πετρουπολιώτικης οικογένειας όπως, το «πάγωμα» των δημοτικών τελών για όλους, ελάφρυνση έως απαλλαγή δημοτικών τελών για τις τρίτεκνες και τις μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, οι μειώσεις και καταργήσεις των εισφορών για τη συμμετοχή στις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις του Δήμου, η ενίσχυση όλων των άπορων οικογενειών που ζήτησαν τη βοήθεια της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας.

Παράλληλα, για πρώτη χρονιά οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους Παιδικούς μας Σταθμούς, δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ, ενώ με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» εξυπηρετούνται δεκάδες ανήμπορων συμπολιτών μας.

Φίλες και φίλοι,

Δεν υπήρξε ποτέ στη λογική μας η πρόσκαιρη βοήθεια και η ευκαιριακή στήριξη των ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας, χωρίς φυσικά να υποτιμούμε οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία αλληλεγγύης που λαμβάνονται από φορείς που δραστηριοποιούνται σε αυτή, όπως τη σίτιση που παρέχουν οι Ι.Ν του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Τριάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Ως Δήμος, έχουμε επεξεργαστεί και δρομολογούμε συγκεκριμένο σχέδιο στήριξης και αλληλεγγύης σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη, με τη δημιουργία μόνιμων δομών με συνεχή λειτουργία, που θα παρέχουν είδη πρώτης ανάγκης, ιατρική και φαρμακευτική βοήθεια, νομική υποστήριξη κ.α.

Για όσες και όσους από εσάς θέλετε να σταθείτε αλληλέγγυοι σε όσους επιβιώνουν με δυσκολίες, μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα μέσω του Συμβουλευτικού μας Σταθμού (Αγ. Δημητρίου και Αθ. Διάκου, τηλ. 210 5059604, 9.00 – 14.00), της Εστίας Αγάπης (Δωδεκανήσου 103 – 105, 9.00 – 11.00, τηλ. 210 5012545) ή του Ι.Ν Αγίας Τριάδας ( Σουλίου 167, τηλ. 210 5013108, 07.00 – 12.00 και 16.00 – 18.30).

Εύχομαι χρόνια πολλά σε σας και τις οικογένειες σας.

Μαζί, θα αγωνιστούμε, ώστε να μην είναι κανένας συμπολίτης μας μόνος τους, αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

Ο Δήμαρχος

Θωμάς Κοτσαμπάς .

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment