PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μήνυμα Σαμαρά: «Eπενδύσεις τώρα»



Με τους επικεφαλής των πολυεθνικών εταιρειών και ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων.

Με τους επικεφαλής των πολυεθνικών εταιρειών και ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, προκειμένου να εξετασθούν οι τρόποι που θα διασφαλίσουν την επιστροφή χρήματος στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για δύο δύσκολα στοιχήματα για τον πρωθυπουργό, δεδομένης της ηχηρής αποχώρησης διεθνών κολοσσών το προηγούμενο διάστημα από την Ελλάδα αλλά και της αντίρροπης πρόσφατης ανακοίνωσης σημαντικών επενδύσεων στην ελληνική επικράτεια.

«Είναι υποχρέωσή μας να σκοτώσουμε τη γραφειοκρατία» τόνισε ο κ. Σαμαράς, τοποθετώντας πλέον ως προτεραιότητα της κυβέρνησης την προσέλκυση επενδύσεων. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται σε κοινή γραμμή με τους κυβερνητικούς εταίρους, κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, θεωρεί ότι η συμφωνία για τη δόση αποτελεί νέα αφετηρία όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά και για τη χώρα. Το μόνο που προκαλεί ανησυχία είναι ότι όλο και περισσότερες χώρες πλήττονται από την κρίση χρέους.

Στην πρώτη συνάντηση, που για πολλούς χαρακτηρίζεται ως «ψήφος εμπιστοσύνης» των μεγάλων επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία, είχαν κληθεί να λάβουν μέρος οι εκπρόσωποι των εταιρειών: Ελαΐς – Unilever, PepsiCo, Specifar (φαρμακευτική), Nestle, Bic, Lafarge – ΑΓΕΤ Ηρακλής, Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Amstel – Heineken), Cosco, Vodafone, Παπαστράτος – Philip Morris, Procter & Gamble, Novartis, Delhaize – Βασιλόπουλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment