PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μήνυμα ανθρωπιάς από τη βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια


“Πρέπει να επαναφέρουμε τον ανθρωπισμό και τη συμπόνια γιατί η κρίση των προσφύγων αφορά ανθρώπους, όχι σύνορα και φραγμούς” τόνισε η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια, σε μήνυμά της στο twitter, κατά την επίσκεψή της στη Λέσβο όπου συνάντησε από κοντά πρόσφυγες.

Αναλυτικά το μήνυμα της βασίλισσας Ράνιας έχει ως εξής:

“Χρειαζόμαστε μια συλλογική και αξιακή αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, βασισμένη στο ότι η κατανομή των βαρών δεν είναι μεταφορά των βαρών.

Η ευθύνη για τους πρόσφυγες δεν μπορεί να καθορίζεται από τη γεωγραφία. Είναι πέρα από τις δυνάμεις μιας χώρας ή μιας περιοχής να την αντιμετωπίσει.

Πρέπει να επαναφέρουμε τον ανθρωπισμό και την συμπόνια γιατί η κρίση των προσφύγων αφορά ανθρώπους, όχι σύνορα και φραγμούς.

Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να βρει νόμιμες εναλλακτικές λύσεις και μονοπάτια που θα οδηγήσουν αυτούς τους ανθρώπους στην ασφάλεια, και να εργαστεί πάνω σε μακροπρόθεσμες βιώσιμες λύσεις για αυτή την κρίση.

Ακούγοντας τις ιστορίες των προσφύγων, ήταν δύσκολο να αποφασίσω ποια ιστορία ήταν πιο οδυνηρή από την άλλη, διότι καθεμία είναι μια τραγωδία.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να υποστηρίξει ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως το IRC και η Ύπατη Αρμοστεία για την ακούραστη εργασία τους, βοηθώντας τους πρόσφυγες”.

Στο λογαριασμό της στο instagram ανέβασε μια φωτογραφία, όπου συνομιλεί με γυναίκες πρόσφυγες και σχολιάζει ότι “ο κόσμος πρέπει να θυμάται ότι κανείς δεν επιλέγει να είναι πρόσφυγας”.

jordan_Rania-2

Η επίσκεψη στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, λειτουργεί υπό την ευθύνη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC, η οποία και προσκάλεσε τη βασίλισσα Ράνια στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment