PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μικρότερο αριθμό προσλήψεων το 2012 δήλωσε ο Δ.Ρέππας


Ακόμη αυστηρότερος ενδέχεται να γίνει το 2012 ο κανόνας 1 προς 10 που ισχύει και τηρείται φέτος για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού.

Προσλήψεις με το σταγονόμετρο στο δημόσιο προανήγγειλε για το 2012 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ενώ ταυτόχρονα επιβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που προωθείται στο κράτος με τη μείωση κατά 30% των υπηρεσιακών μονάδων, θα καταργηθούν και «οι οργανικές θέσεις που δεν κατέχονται σήμερα».

Ο κ. Ρέππας απαντώντας το βράδυ της Δευτέρας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη μείωση του προσωπικού στο δημόσιο τομέα, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη η μείωση του αριθμού των απασχολουμένων με κάθε σχέση εργασίας στο κράτος, στενό και ευρύτερο, τα δύο τελευταία χρόνια. Φθάνει περίπου τις 200.000. Ο κανόνας 1 προς 10 που ισχύει και τηρείται φέτος για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού είναι πιθανόν να γίνει ακόμη αυστηρότερος το 2012.

Αντί να ισχύσει η αναλογία 1 προς 5 που αρχικώς προβλεπόταν, να έχουμε πολύ μικρότερο αριθμό προσλήψεων. Το ίδιο και για τις προσλήψεις συμβασιούχων, όπου η δέσμευση για μείωση κατά ένα ακόμη 10% σε σχέση με φέτος μέσα στο 2012, μπορεί τελικώς να μετατραπεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό προσλήψεων για το απολύτως αναγκαίο προσωπικό ή και μηδενισμό προσλήψεων.

Την ίδια στιγμή, όπως γνωρίζετε, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης στο κράτος προωθείται η μείωση κατά 30% των υπηρεσιακών μονάδων και η κατάργηση των οργανικών θέσεων που δεν κατέχονται σήμερα. Με την πολιτική διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού μέσα στο 2011, έχουμε πετύχει εξοικονόμηση ύψους 600 εκ. ευρώ για το τακτικό προσωπικό και 300 εκατ. ευρώ για τους συμβασιούχους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment