PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μια υπογειοποίηση στο Περιστέρι που έπρεπε να έχει γίνει καιρό


Στο προσκήνιο λόγω των πυρκαγιών που ξεσπούν είναι αυτές τις μέρες οι γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ και είναι η κατάλληλη ώρα να μιλήσουμε για την υπογειοποίηση.

Στην επικαιρότητα βρίσκεται η πρόκληση φωτιά από γραμμή του ΔΕΔΔΗΕ στην Άνω Γλυφάδα ενώ πριν από μερικές μέρες πυλώνας ρεύματος στο Περιστέρι τυλίχθηκε στις φλόγες.

Δυο περιστατικά που μπορεί να μοιάζουν αλλά δεν προκάλεσαν τις ίδιες ζημιές λόγω της άμεσης επέμβασης πολιτών(!) που κατάφεραν στη φωτιά της πόλης μας να τη θέσουν υπό έλεγχο πριν φτάσει η Πυροσβεστική.

Καταλαβαίνει κανείς ότι ένας φλεγόμενος πυλώνας ρεύματος την ώρα που στο σημείο της Αιμιλίου Βεάκη βρίσκονταν εκατοντάδες πολίτες, δεν είναι και το πιο ακίνδυνο θέαμα και ευτυχώς αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Αντίθετα αποτελέσματα θα είχαμε όταν αντί για πυροσβεστήρες, κάποιος αδαής πολίτης ενδεχομένως να είχε ρίξει στη φωτιά νερό ή κάποιο άλλο υγρό.

Αυτά λοιπόν τα περιστατικά, των φλεγόμενων πυλώνων του ηλεκτρικού ρεύματος, συνεχώς αυξάνονται και όχι μόνο προκαλούν προβλήματα στην παροχή των επιχειρήσεων και νοικοκυριών αλλά και επικίνδυνες καταστάσεις.

Θα αναρωτιόταν κάποιος, μήπως ήρθε η ώρα να γίνει μια σοβαρή μελέτη για υπογειοποίηση των καλωδίων, όπως συμβαίνει σε αρκετές προηγμένες χώρες του εξωτερικού.

Άλλωστε τα χρήματα που λαμβάνουν οι εταιρείες σε συνεχή βάση μέσω των λογαριασμών είναι υπέρογκα και δεν συνάδουν με το παλαιωμένο δίκτυο που διαθέτει η χώρα μας.

Άραγε πότε θα παρθεί μια τόσο σοβαρή πρωτοβουλία, όταν θρηνήσουμε θύματα από τον επόμενο φλεγόμενο πυλώνα ή μετασχηματιστή που σκάσει;

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment