PeristeriNews.gr
Lifestyle

Μία θρυλική Aston Martin του Τζέιμς Μποντ πωλήθηκε σε τιμή – ρεκόρ


Μία Aston Martin με καταστροφείς ελαστικών, περιστρεφόμενη πινακίδα και ανασυρόμενα πολυβόλα πωλήθηκε προς 5.26 εκατομμύρια λίρες (5.76 εκατ. ευρώ) καθιστώντας το ακριβότερο αυτοκίνητο των ταινιών του Τζέιμς Μποντ, που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Η DB5, που βασίζεται στο αυτοκίνητο της ταινίας «Goldfinger» (Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 Εναντίον Χρυσοδάκτυλου), του 1964 η οποία κατασκευάστηκε για λόγους διαφημιστικούς, πωλήθηκε στις 15 Αυγούστου, στο Μοντερέι της Καλιφόρνια.

Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ, κάτι που σημαίνει πως τόσο ο κινητήρας όσο και ο εξοπλισμός του ήταν σε άριστη κατάσταση.

Το μοντέλο της Aston Martin που οδήγησε ο Σερ Σον Κόνερι στην ταινία είχε πωληθεί σε δημοπρασία στο Λονδίνο το 2010, προς 2.9 εκατομμύρια λίρες (3,2 εκατ. ευρώ).

Το κομψό ασημένιο αυτοκίνητο, με αριθμό πλαισίου DB5 / 2008 / R, παρουσιάστηκε στο κοινό την ημέρα της δημοπρασίας από τον Οίκο Sotheby’s, ως το «πιο διάσημο αυτοκίνητο του κόσμου» με τα περισσότερα αξεσουάρ.

Σε ένα σύντομο βίντεο που μοιράστηκε ο Οίκος δημοπρασιών, οι επίδοξοι αγοραστές, είχαν την τύχη να δουν τα αλεξίσφαιρα παράθυρα, την συσκευή παρακολούθησης gps, τους εκτοξευτήρες καπνού και λαδιών, το αλεξίσφαιρο μεταλλικό παραπέτασμα στο πίσω τζάμι, το τηλέφωνο για επικοινωνία με την υπηρεσία MI6, την ειδική κρύπτη για το περίστροφο Walter PPK, αλλά και το μοναδικό λεβιέ ταχυτήτων με το κόκκινο κουμπί, που «απομακρύνει» τους ανεπιθύμητους που βρίσκονται στο κάθισμα του συνοδηγού, σήμα κατατεθέν της DB5.

Τα αξεσουάρ, σχεδιάστηκαν από τον αείμνηστο Τζον Στίερς, τεχνικό ειδικών εφέ της ταινίας, αφού επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Aston Martin, στο Νιούπορτ Παγκνέλ, το 1963.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Πατέρας για δεύτερη φορά θα γίνει ο Χοακίν Φίνιξ

Peristeri News

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα η Ζωζώ Σαπουντζάκη

Peristeri News

Leave a Comment