PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μη ασφαλής η έναρξη 24ωρης λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου (video)


Στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου, έγινε λόγος για υποχρεωτική 24ωρη λειτουργία που προσπαθεί να επιβάλλει η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Το θέμα τέθηκε έπειτα από ερώτηση του επικεφαλής της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, Παναγιώτη Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε ότι θα ήταν επικίνδυνο να ξεκινήσει το Κέντρο Υγείας να λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, καθώς αφενός, οι περίπου 10 γιατροί που έχουν προσληφθεί δεν είναι μόνιμοι, αλλά επικουρικοί, αλλά και αφετέρου, είναι πολύ λίγοι για να υποστηρίξουν την εύρυθμη λειτουργία του όλο το 24ωρο.

Μάλιστα, επισήμανε χαρακτηριστικά, πως η ηγεσία της 2ης διεύθυνσης Υ.ΠΕ. ζητάει από τους γιατρούς να ασκήσουν ειδικότητες για τις οποίες δεν έχουν εκπαιδευτεί, όπως για παράδειγμα, ο παιδίατρος να ασκεί καθήκοντα παθολόγου, ο παθολόγος καθήκοντα ακτινολόγου κλπ.

Παράλληλα, έκανε λόγο και για μεγάλη έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας.

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος, Μαίρη Τσιώτα, διαβεβαίωσε πως ο Δήμος από την πλευρά του θα διεκδικήσει το δίκαιο των γιατρών και τόνισε πως πάντοτε ήταν μεγάλες οι δυσκολίες στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, με όλες τις Κυβερνήσεις, παρά το γεγονός ότι αποτελεί κόσμημα για την πόλη.

Δείτε το απόσπασμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, στις 8/2:

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment