PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μεξικό: Τελεφερίκ αντί για λεωφορεία


Τη χρήση τελεφερίκ ως μέσου μαζικής μεταφοράς καθιερώνει η Πόλη του Μεξικού, με τον πρόεδρο της χώρας της Κεντρικής Αμερικής να παρίσταται στην τελετή των εγκαινίων της πρώτης γραμμής, σε προάστιο της μεξικανικής πρωτεύουσας, την Τρίτη.

Η γραμμή του τελεφερίκ εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί 29.000 επιβάτες ημερησίως, με την κάθε καμπίνα -από τις συνολικά 185- να έχει τη δυνατότητα μεταφοράς έως και δέκα ανθρώπων, σε μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων.

Η διαδρομή θα καλύπτεται σε 17 λεπτά, τη στιγμή που όσοι χρησιμοποιούν τα επίγεια μέσα μεταφοράς, χρειάζονται 40 λεπτά για να διανύσουν την ίδια απόσταση.

Το εισιτήριο για το τελεφερίκ, η κατασκευή του οποίου στοίχισε περίπου 80 εκατ. ευρώ, θα κοστίζει έξι πέσος (λιγότερο από 0,30 ευρώ), θα είναι δηλαδή φθηνότερο σε σύγκριση με τα οκτώ πέσος που καλείται να καταβάλει κανείς για να χρησιμοποιήσει κάποιο λεωφορείο στη μεγαλούπολη των 8,5 εκατ. κατοίκων.

Όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένα Νιέτο, μέσω του τελεφερίκ οι πολίτες θα εξυπηρετούνται πιο γρήγορα, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment