PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μεξικό: Συντριβή αεροσκάφους με 85 τραυματίες


Στη συντριβή οδηγήθηκε αεροσκάφος της εταιρείας Aeromexico με 101 επιβαίνοντες, λίγο μετά την απογείωσή του. Ο απολογισμός της συντριβής είναι 85 τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο δεν σκοτώθηκε κανείς, όπως διαβεβαιώνουν οι τοπικές αρχές.

Το αεροσκάφος Embraer 190, με 97 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος, ετοιμαζόταν να εκτελέσει πτήση από την πόλη Ντουράνγκο προς την Πόλη του Μεξικού, αλλά έκανε αναγκαστική προσγείωση αμέσως μετά την απογείωσή του περί τα μεσάνυχτα της Τρίτης ώρα Ελλάδος. Με την πρόσκρουσή του στο έδαφος τυλίχθηκε στις φλόγες, ωστόσο οι επιβαίνοντες κατάφεραν να διαφύγουν από μία τρύπα στην άτρακτο.

«Κανένας δεν έχασε τη ζωή του στο ατύχημα της πτήσης AM2431» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ντουράνγκο, ο Χοσέ Αϊσπούρο, ενώ οι αρχές Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσαν για 85 τραυματίες. Εξ αυτών 47 νοσηλεύονται- οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ κακές, όπως και η ορατότητα.

Σημειώνεται ότι Η Aeroméxico είναι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του Μεξικού και έχει ενταχθεί ως ιδρυτικό μέλος στη συμμαχία Skyteam, στο πλευρό της Air France.

Τον Ιούλιο του 1981, αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση της ίδιας εταιρίας είχε συντριβεί κατά την απογείωσή του στην Πολιτεία Τσιουάουα (βόρεια) –και σε εκείνη την περίπτωση εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών– με αποτέλεσμα 32 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment