PeristeriNews.gr
Πολιτική

Metron Analysis: Στις 7,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ


Άνοιγμα της ψαλίδας στα ποσοστά των δυο μεγαλύτερων κομμάτων στις ευρωεκλογές καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Alpha.

Σύμφωνα με την έρευνα η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανεβαίνει στο 7,2% από το 6,7% της προηγούμενης μέτρησης της ίδιας εταιρείας που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 30,3% έναντι 23,1% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 5,6%, Χρυσή Αυγή με 5% και το ΚΚΕ με 4,8%.

Ακολουθούν η Ένωση Κεντρώων με 2,4%, η Ελληνική Λύση 2%, το Ποτάμι 1,7% η Πλεύση Ελευθερίας 1,6%, η Μέρα25 με 1,5% και οι ΑΝΕΛ με 1,1%. Το ποσοστό που θα ψηφίσει άλλο κόμμα ανέρχεται στο 6,2%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει από 29,6% έως 34,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από 21,8% έως 26,2%, ενώ καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 27% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε με τηλεφωνική επικοινωνία την περίοδο 16 έως 20 Μαΐου, σε δείγμα 1344 ατόμων, ηλικίας από 17 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment