Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μέτρο αυτοάμυνας για τη Βόρεια Κορέα οι πυρηνικές δοκιμές

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Στην ανάγκη αποτροπής ενός πυρηνικού πολέμου με τις ΗΠΑ απέδωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου που πραγματοποίησε η χώρα του την περασμένη Τετάρτη.

«Αυτή η πυρηνική δοκιμή ήταν ένα μέτρο αυτοάμυνας για να υπερασπιστούμε την ειρήνη με αποτελεσματικό τρόπο στην κορεατική χερσόνησο και την περιφερειακή ασφάλεια ενώπιον των κινδύνων ενός πυρηνικού πολέμου που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές με επικεφαλής τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Πρόκειται για νόμιμο δικαίωμα ενός κυρίαρχου Κράτους, για μια δίκαιη ενέργεια που κανείς δε μπορεί να επικρίνει» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, με τον ΟΗΕ να προσανατολίζεται στην επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον του καθεστώτος της Πιόνγιανγκ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν Βουλή και Γερουσία

Peristerinews.gr Newsroom

Στις κάλπες οι Αμερικανοί για τις ενδιάμεσες εκλογές

Peristerinews.gr Newsroom

Ιλιάνα Γιότοβα: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλγαρίας

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment