Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μετρά τις πληγές της η Εύβοια

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στην Εύβοια.

Μέσα στη νύχτα συνεδρίασε το τοπικό συντονιστικό όργανο, ενώ στην περιοχή συνεχίζουν να είναι παρόντες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Καρακάτζας, «λιγότερα από 140 άτομα φιλοξενήθηκαν τελικά σε ξενοδοχεία της περιοχής μετά από τη μεταφορά τους με λεωφορεία καθώς άλλες οικογένειες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους προτίμησαν να φιλοξενηθούν σε φιλικά τους πρόσωπα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι τόσο η εκκένωση όσο και η μεταφορά έγινε με τον συντονισμό της δημοτικής αρχής με «απόλυτη τάξη».

Όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και χωματουργικά μηχανήματα που διατέθηκαν από τη ΛΑΡΚΟ τους δήμους και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες εξασφαλίζοντας τη μη επέκταση της πυρκαγιάς.

Μέχρι το ξημέρωμα της σημερινής ημέρας τα μηχανήματα είχαν δημιουργήσει μέσα στα ελαιοπερίβολα μια ιδιαίτερα μεγάλη αντιπυρική ζώνη ενώ με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα άρχισαν να συνδράμουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ισχυρή έκρηξη στην Πλάκα, κατέρρευσε κτίριο

Peristerinews.gr Newsroom

Thessaly Evros Pass 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Peristerinews.gr Newsroom

Χάκαραν τη Skroutz Last Mile – Ποια προσωπικά δεδομένα επηρεάστηκαν

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment