PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μέτρα όπως το Πάσχα και την Πρωτομαγιά


Μέτρα ανάλογα με εκείνα που είχαμε σε ισχύ τις ημέρες του Πάσχα θα ισχύσουν και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με τις μετακινήσεις προς χωριά και νησιά να απαγορεύονται.  Δεν πρέπει να διαταράξουμε την Πρωτομαγιά όσα κερδίσαμε με κόπο και θυσίες, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος και επανέλαβε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με σταδιακά βήματα.

Mιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 και στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως «η διαδρομή προς τη νέα κανονικότητα θα είναι αργή και σε φάσεις που θα εξελιχθούν μέσα στο Μάιο και τον Ιούνιο. Επομένως, έχουμε ένα χρονικό διάστημα μπροστά μας. Τομείς της οικονομικής και της κοινωνικής δραστηριότητας θα ανοίγουν, θα φεύγουν από την καραντίνα στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, αλλά προσεχτικά και πάντα με βάση τις οδηγίες των ειδικών».

Αναφορικά με την Πρωτομαγιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαταράξουμε όλα όσα κερδίσαμε με κόπο και θυσίες όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ας αρχίσουμε σιγά-σιγά να ανοίγουμε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και έχουμε καιρό μπροστά μας να επισκεφθούμε και τα χωριά μας που δεν επισκεφθήκαμε φέτος το Πάσχα. Δεν χρειάζεται να έχουμε μια απότομη διασπορά που θα μπορούσε να προέλθει σε πολλές περιοχές της χώρας, που έχουν ελάχιστα ή και μηδενικά κρούσματα, από μετακίνηση ανθρώπων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, ή από άλλα αστικά κέντρα».

Αναφερόμενος στο Κρανίδι τονίζοντας πως είναι κρίσιμες οι επόμενες μια-δυο μέρες και προσέθεσε: «Δεν είμαστε ούτε αισιόδοξοι ούτε απαισιόδοξοι. Παρακολουθούμε από κοντά το θέμα. Γι’ αυτό πήγαν εκεί και ο κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Τσιόδρας, από την πρώτη ημέρα. Ο κ. Χαρδαλιάς παρέμεινε και για δεύτερη μέρα, προκειμένου να δούμε τι γίνεται. Υπήρξαν και άλλα τέτοια φαινόμενα στην Ηλεία, στην Αχαΐα, στη Θράκη, στην Καστοριά και πρόσφατα στη Λάρισα στον οικισμό των Ρομά τα οποία τα αντιμετωπίσαμε. Σημασία έχει να μπορέσεις γρήγορα να αποφύγεις τη διασπορά στην κοινότητα. Επομένως, να περιχαρακώσεις, αν είναι δυνατόν το πρόβλημα εκεί που γεννήθηκε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment