PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μέτρα για τους πληγέντες στη Θάσο ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός


Διαβεβαιώσεις για άμεση καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στη Θάσο έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας μέτρα για την αποκατάσταση των πληγέντων.

Σε δηλώσεις του από το νησί, μετά από σύσκεψη με τοπικούς φορείς, ο κ. Τσίπρας ανέφερε συγκεκριμένα ότι:

  • άμεσα θα μεταβεί ειδικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να χαρτογραφήσει τις πληγείσες περιοχές
  • άμεσα κλιμάκια της τοπικής αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Υποδομών θα καταγράψουν ζημιές κυρίως σε υποδομές, σε σπίτια, καθώς και ζημιές που αφορούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ώστε να δοθούν γρήγορα αποζημιώσεις
  • σε όσους έχασαν τα σπίτια τους θα υπάρχει δυνατότητα αποζημίωσης κατά 80% από χρήματα του υπουργείου Υποδομών και κατά 20% από μακροχρόνιο δανεισμό
  • άμεσα θα γίνουν οι μελέτες για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων
  • οι αρμόδιες αρχές θα κινηθούν στην κατεύθυνση της γρήγορης αναδάσωσης

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη, επισημαίνοντας όμως ότι η Θάσος παραμένει ένα στολίδι και έχει τεράστια αποθέματα πρασίνου.

Καταλήγοντας έδωσε συγχαρητήρια στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που έδωσαν δύσκολη μάχη με τις φλόγες.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα με τις φωτιές, είπε πως η εικόνα είναι καλύτερη και ευελπιστούμε πως θα έχουν τεθεί εντός της ημέρας υπό έλεγχο.

Ο κ. Τσίπρας είχε φτάσει νωρίτερα στον Πρίνο της Θάσου με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την πυρκαγιά. Στο ελικοδρόμιο, τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία του έργου κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Ο πρωθυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για την υγεία των πέντε πυροσβεστών που τραυματίστηκαν και ο δήμαρχος του είπε πως οι τέσσερις έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους και ένας μόνο εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι του προξένησε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά (σ.σ.από κεραυνούς) και η γρήγορη εξάπλωσή της.

Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός επιβιβάστηκε στο Σινούκ και πέταξε πάνω από δασικές εκτάσεις που έκαψε η πυρκαγιά. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Καρατζιάς.

 

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment