PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους ζήτησε ξανά ο Πρωθυπουργός


Συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους έως το τέλος του 2016 ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκ νέου από τους εταίρους, τονίζοντας ότι η Ευρώπη έχει ισχυρό κίνητρο να ξεκαθαρίσει άμεσα το εν λόγω ζήτημα. «Οι πιστωτές οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», τόνισε.

Σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Ευρωμεσογειακή Σύνοδο ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «κανείς δεν θα επιθυμούσε νέες αναταράξεις σε μια εύθραυστη ισορροπία», δεδομένης της αστάθειας και της αποσταθεροποίησης στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στην Τουρκία, αλλά και εν όψει του Brexit.

Μάλιστα έκανε ειδική μνεία σε «κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις» που θα πραγματοποιηθούν σε χώρες της Ευρώπης κατά τις οποίες –όπως είπε- «κανείς δεν θα επιθυμούσε να μετατραπεί η συζήτηση για το ελληνικό χρέος σε βασικό πολιτικό επιχείρημα και όπλο της ακροδεξιάς».

«Και αυτό θα συμβεί αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας (για το χρέος). Αν αναβληθεί η συζήτηση για το β’ εξάμηνο του 2017», προειδοποίησε.

Κατά τον κ. Τσίπρα, τα μέτρα για ελάφρυνση του χρέους θα στείλουν ένα ισχυρό θετικό μήνυμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα και θα ικανοποιούν τις προϋποθέσεις που έθεσε η ΕΚΤ προκειμένου και η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης το συντομότερο δυνατό.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, πρόσθεσε, η οικονομία θα αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική, προκειμένου να πετύχει, ακόμα και να ξεπεράσει τους προβλεπόμενους ρυθμούς ανάπτυξης για το 2017.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τα δύο προηγούμενα προγράμματα απέτυχαν και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αποτύχει και το τρίτο.

«Τηρούμε απαρέγκλιτα και τη συμφωνία που έχουμε υπογράψει με τους πιστωτές μας τον Ιούλιο του 2015», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι σήμερα ολοκληρώθηκε και τυπικά η πρώτη αξιολόγηση, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου 2016.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι επενδύσεις αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη και η ανάπτυξη προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή, προσθέτοντας όμως ότι και η κοινωνική συνοχή από την πλευρά της είναι προϋπόθεση για τη σταθερότητα.

Υπογράμμισε τέλος ότι είναι ανάγκη «να βάλουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα μπροστά τη μηχανή της ανάπτυξης» με κοινωνική δικαιοσύνη και θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment