PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μετανάστες έριξαν τον φράχτη της ΠΓΔΜ


Εκατοντάδες Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί προσπάθησαν να «σπάσουν» τον φράχτη στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ και να εισέλθουν στο έδαφος της δεύτερης, καθώς τα Σκόπια δεν επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα οικονομικών μεταναστών από μη εμπόλεμες χώρες.

Οι μετανάστες ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Πρόκειται για κάποιους από τους 1.500 μετανάστες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα στη μεθοριακή ελληνική πόλη Ειδομένη και στο έδαφος της Πρώην Γιουσκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Η τελευταία δέχεται μόνον πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Πολλοί εκ των μεταναστών φώναζαν «θέλουμε να πάμε στη Γερμανία», ενώ κάποιοι που κατάφεραν να περάσουν τον φράχτη, συνελήφθησαν γρήγορα από την αστυνομία της ΠΓΔΜ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν βομβαρδισμό σε νοσοκομείο και τον θάνατο 3 μελών τους

Peristeri News

Ιταλία: Καταδικάστηκαν πάνω από 200 κατηγορούμενοι μέλη της Ντράνγκετα

Peristeri News

Ισπανία: Τη νέα του κυβέρνηση ανακοινώνει ο Πέδρο Σάντσεθ

Peristeri News

Leave a Comment