• Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Μεταφορά ηλικιωμένων σε νοσοκομείο από το γηροκομείο της Αθήνας

Peristeri News
Οκτώβριος01/ 2020

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί η επιχείρηση μεταφοράς ηλικιωμένων σε γηροκομείο της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα, όπου εντοπίστηκαν χθες 32 θετικά κρούσματα στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, μεταφέρονται 21 ηλικιωμένοι σε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής όπως ο Ευαγγελισμός και το Σισμανόγλειο, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεργεία του δήμου Αθηναίων, από το πρωί, πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου βρίσκεται η δομή.

Στη μονάδα μετέβησαν χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας και Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα. « Η Αθήνα δεν πάει καλά», είπε και προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι.

«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, υποστήριξε ότι συγκεκριμένος χώρος είχε ελεγχθεί στα τέλη Αυγούστου και δεν είχε βρεθεί κάποιο κρούσμα. «Πρέπει να δούμε τι συνέβη τον μήνα που μεσολάβησε», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 354 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 325 είναι εγχώρια και τα 195 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Περιφέρεια Αττικής.