PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μέρκελ: «Το πρόβλημα της Ευρωζώνης δεν είναι το ευρώ»


Η Γερμανίδα καγκελάριος, εξέφρασε την πίστη στη δυναμική του ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για ένα σταθερό νόμισμα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την πίστη στη δυναμική του ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για ένα σταθερό νόμισμα. Ωστόσο, δεν απέφυγε να επισημάνει ότι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας ορισμένων χωρών είναι αυτή που δημιουργεί προβλήματα στην σταθερότητα της Ευρωζώνης.

«Θα σας το πω ξεκάθαρα: δεν έχουμε πρόβλημα με το ευρώ. Είναι ένα σταθερό νόμισμα, ειδικά αν κοιτάξουμε την ισοτιμία του σε σχέση με το δολάριο. Αντίθετα, πρέπει να εστιάσουμε στο γεγονός ότι ορισμένες χώρες της ευρωζώνης έχουν πρόβλημα ανταγωνιστικότητας», τόνισε σε δηλώσεις της από τη Σιγκαπούρη όπου παρευρέθηκε στο πλαίσιο ενός οικονομικού φόρουμ.

Παράλληλα, η Γερμανίδα πολιτικός δεν έκρυψε την προτίμησή της στη Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, για τη θέση του επόμενου γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπογραμμίζοντας όμως ότι δε θα είχε πρόβλημα αν «έβλεπε» κάποιον μη Ευρωπαίο να καταλαμβάνει αυτή τη θέση.

«Αν εξετάσουμε την προσωπικότητά της, η Κριστίν Λαγκάρντ, ως υπουργός Οικονομικών, έχει εξαιρετική φήμη σε όλον τον κόσμο. Παρουσιάζει έναν ιδανικό συνδυασμό οικονομικής και πολιτικής εμπειρίας», ανέφερε.

Το ΔΝΤ θα δημοσιοποιήσει το αργότερο μέχρι της 17 Μαρτίου τον κατάλογο με τους υποψήφιους διαδόχους του Ντομινίκ Στρος-Καν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment