PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μέρκελ: Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της


Δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, αναφερόμενη στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας και τις επικείμενες εκλογές.

«Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας και τις επικείμενες εκλογές.

«Έχουμε ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, ένα τρίτο πρόγραμμα. Έχουμε εκταμιεύσει την πρώτη δόση αυτού του προγράμματος. Θα υπάρξουν νέες εκλογές στην Ελλάδα και θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», ανέφερε η Μέρκελ, στην εναρκτήρια τοποθέτησή της, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο Βερολίνο.

Η Καγκελάριος απέρριψε τις κατηγορίες ότι η Γερμανία ήταν απομονωμένη στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα καθώς και την υπόθεση ότι η εικόνα της χώρας επλήγη λόγω των χειρισμών της γερμανικής κυβέρνησης.

Δήλωσε δε ότι η Ευρώπη έδρασε ενωμένη και στο θέμα της Ελλάδας, ενώ σημείωσε ότι η ίδια αισθάνεται «εντάξει» με τον εαυτό της.

«Αν δει κανείς την εικόνα των διαπραγματεύσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Γερμανία επουδενί ήταν απομονωμένη. Αυτό μπορούμε να το βεβαιώσουμε τόσο εγώ όσο και ο υπουργός των Οικονομικών. Και αν χρειαζόταν να εξηγήσω, θα έλεγα ότι η Γερμανία συνεισέφερε πάρα πολύ ώστε η Ευρώπη να απαντήσει ενωμένη στο θέμα της Ελλάδας», δήλωσε.

επισήμανε ότι «υπήρχαν χώρες που μπορεί να ήταν διατεθειμένες να βοηθήσουν με απλούστερους όρους, αλλά και χώρες που ήταν πολύ πολύ επικριτικές γενικά σε ό,τι αφορά το εάν θα έπρεπε να συνεχίσουμε να βοηθούμε».

Ένα από τα αποτελέσματα που πετύχαμε, συνέχισε η Καγκελάριος, είναι ότι η Ευρώπη, όπως και σε πολλά άλλα θέματα, ενήργησε ενωμένη. Απέδωσε δε ιδιαίτερη σημασία για αυτό στην γερμανογαλλική συνεργασία.

Δήλωσε «πολύ εντάξει» με τον εαυτό της και όπως σχολίασε «όταν είμαι εντάξει, δεν έχω και δυσκολία να εξηγήσω κάτι».

Πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να ζήσουμε με το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι βλέπουν κάποια πράγματα πιο επικριτικά. Και εμείς κάποιες φορές βλέπουμε άλλες χώρες πιο επικριτικά και το θεωρούμε απολύτως φυσιολογικό. Για αυτό και μπορούμε να αντέξουμε ότι και άλλοι κάποιες φορές μας βλέπουν με κριτική διάθεση. Είναι σημαντικό ο καθένας από μας να εργάζεται για την Ευρώπη και για την κοινότητα και έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά».

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς είπε ότι αποτελεί καλό σημάδι η εφαρμογή του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί.

Ο κ. Σχοινάς εξέφρασε την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνέχιση των βασικών χαρτοφυλακίων από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας.

«Το βλέπουμε ως καλό σημάδι για την εφαρμογή του προγράμματος που συμφωνήσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η πλήρης και ευρεία στήριξη του προγράμματος και η έγκαιρη υλοποίησή του είναι αναγκαία για την επιτυχία του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πότε καταβάλλεται και πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα

Peristeri News

Αναβαθμισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από το ΚΕΑΟ για τους οφειλέτες

Peristeri News

Νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα από την εφορία

Peristeri News

Leave a Comment