Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μέρκελ: Καμία διαπραγμάτευση, μέχρι να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

«Οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. δεν πρόκειται να ξεκινήσουν, όσο η Βρετανία δεν υποβάλει αίτημα ενεργοποίησης του Άρθρου 50» δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, από το βήμα της Ολομέλειας της Bundestag.

Σύμφωνα με την ίδια, η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να υποβάλλει άμεσα το αίτημα εξόδου από την Ε.Ε., προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την «επόμενη ημέρα» στις σχέσεις Λονδίνου – Βρυξελλών.

Η Καγκελάριος δήλωσε στη συνέχεια, ότι η Ευρώπη έχει καταφέρει να περάσει με επιτυχία πολλές κρίσεις και προκλήσεις, στο παρελθόν. «Το ίδιο θα πράξει και τώρα» σημείωσε με νόημα.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Γερμανία «πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του βρετανικού λαού» και υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

«Η Γερμανία θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να αποφευχθούν νέοι έξοδοι χωρών από την Ε.Ε.» συνέχισε και διαβεβαίωσε ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ισχυρή και μετά το Brexit.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Σερβία: Ο πρόεδρος Βούτσιτς υπέβαλε την παραίτησή του

Peristerinews.gr Newsroom

ΗΠΑ: Ο Τραμπ υποδέχθηκε τον Σι Τζινπίνγκ

Peristerinews.gr Newsroom

Πυροβολισμοί έξω από σχολείο στην Τουρκία

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment