PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μέρκελ: Η Ευρώπη θα τα καταφέρει και η συμφωνία είναι το πρώτο βήμα


Την πεποίθηση ότι η Ευρώπη θα τα καταφέρει να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ωστόσο, σημείωσε ότι δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες «να πιστεύουμε δηλαδή ότι αυτά που συμφωνήσαμε σήμερα είναι αρκετά, διότι υπάρχουν λεπτομέρειες και τεχνικά ζητήματα που πρέπει να διευθετήσουμε».

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό η Μέρκελ ανέφερε ότι η συμφωνία είναι το πρώτο βήμα και χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι μαζί με την Τουρκία κατάφεραν οι «28» να περάσουν σε μία εταιρική ένωση.

Υπογράμμισε ότι η συμφωνία αποτελεί έναν τρόπο αντιμετώπισης της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Αναφερόμενη στις λεπτομέρειες της συμφωνίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα «καταφέρουμε ακόμα ένα χτύπημα, θα καταστρέψουμε το μοντέλο της δράσης των διακινητών έτσι ώστε και να εμποδίσουμε την παράνομη είσοδο και να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης όσων έχουν εισέλθει στην Ευρώπη».

«Όσοι οι μετανάστες φτάνουν στην Τουρκία και επιχειρούν να περάσουν παράνομα θα αποστέλλονται πίσω και σε αυτή τη διαδικασία θα τηρούνται όλες οι συνθήκες διεθνούς δικαίου, θα καταγράφονται» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη βίζα προς την Τουρκία υπογράμμισε ότι υπάρχουν προϋποθέσεις πριν απελευθερωθεί. «Η Τουρκία θα πρέπει να τηρήσει σχέδιο έως τέλος Ιουνίου που θα αξιοποιηθεί πριν πάμε στην απελευθέρωση» υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι θα υπάρξει επιτάχυνση της εκταμίευσης της ενίσχυσης προς Τουρκία και θα υπάρξουν συζητήσεις για περαιτέρω βοήθεια εφόσον χρειαστεί.

Για την ενταξιακή πορεία σχολίασε ότι το κεφάλαιο 17 έχει ανοίξει, θα ανοίξει και το κεφάλαιο 33.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment