PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μέρκελ: Γερμανία και Γαλλία ενώνονται από μια κοινή μοίρα


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν «φέρει τις ελπίδες εκατομμυρίων Γάλλων καθώς και πολλών ανθρώπων στη Γερμανία και στην Ευρώπη».

«Ο Εμανουέλ Μακρόν διεξήγαγε θαρραλέα φιλοευρωπαϊκή εκστρατεία, τάσσεται υπέρ του ανοίγματος στον κόσμο και τάσσεται αποφασιστικά υπέρ της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, χαιρετίζοντας τη «λαμπρή νίκη» του.

«Του εύχομαι, καθώς και στους Γάλλους, κάθε επιτυχία», πρόσθεσε.

Η κ. Μέρκελ υπενθύμισε ότι οι δύο χώρες «έχουν αναπτύξει εδώ και δεκαετίες μια στέρεη φιλία», η οποία έγινε ο «ακρογωνιαίος λίθος της γερμανικής πολιτικής».

«Γνωρίζουμε πως τη Γερμανία και τη Γαλλία ενώνει μια κοινή μοίρα», συνέχισε η καγκελάριος, η οποία τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής στον νέο πρόεδρο της Γαλλίας για να τον συγχαρεί για τη νίκη του απέναντι στην υποψήφια της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

«Συντονίζουμε τις προσεγγίσεις μας και προχωρούμε, όπου αυτό είναι δυνατό, με κοινό βήμα για το καλό των δύο χωρών μας, αλλά και για το καλό της Ευρώπης και αυτό είναι ακριβώς το πνεύμα στο οποίο ελπίζω και το οποίο θα είναι παρόν, πιστεύω, στην εργασία που θα κάνουμε από κοινού», πρόσθεσε η καγκελάριος.

Την Κυριακή η Άνγκελα Μέρκελ χαιρέτισε τη δέσμευση του κ. Μακρόν «στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας υπέρ μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης ενωμένης και ανοικτής στον κόσμο», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος υπογράμμισε πως για την καγκελάριο η ψήφος των Γάλλων αποτελεί «μια σαφή υποστήριξη της Ευρώπης».

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα πως δεν πρέπει να χαθεί χρόνος προκειμένου να υποστηριχθεί η Γαλλία στην προσπάθειά της να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να ενισχύσει τον ρόλο της στην Ευρώπη.

Εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε από την πλευρά του κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ότι ο Γερμανός υπουργός θα συζητήσει μέτρα για την ενίσχυση της Ευρωζώνης με τη νέα γαλλική κυβέρνηση, όταν σχηματιστεί. Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης για την έκδοση ευρωομολόγων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ είπε ότι το Βερολίνο παραμένει αντίθετο σε μια τέτοια κίνηση.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ερντογάν: Η έγερση ζητημάτων κυριαρχίας δεν βλάπτουν τον διάλογο

Peristeri News

Όλαφ Σολτς: «Ανεύθυνη» η χερσαία εισβολή στη Ράφα

Peristeri News

Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Ράφα

Peristeri News

Leave a Comment