PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μέρκελ: Επανεισδοχή μόλις υπάρξει τελική συμφωνία


Τις αρνητικές επιπτώσεις στην Ελλάδα από τη συνεχιζόμενη ροή προσφύγων και των μεταναστών, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

Όπως ανέφερε, στη σημερινή Σύνοδο των «28» εξετάστηκε το πώς θα βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα και θα γίνει βιώσιμη, σημειώνοντας πως είναι ανάγκη να στηριχθεί η χώρα. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα και να προγραμματίσει την επιστροφή των προσφύγων εκείνων που δεν υπόκεινται στην κατηγορία ασύλου, είπε.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, η Άγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι η Τουρκία έχει κάνει σημαντικά βήματα στην προστασία των συνόρων της, αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των προσφύγων που βρίσκονται εκεί. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πρόσβαση των Σύρων προσφύγων στην εργασία, αλλά και σε έργα που πραγματοποιούνται για την υποστήριξη τους.

Η κ. Μέρκελ εκτίμησε πως η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αναμένεται να συμβάλει στην καταπολέμηση των δικτύων διακινητών, ενώ χαρακτήρισε «πρωτοποριακή» την πρόταση για επιστροφή στην Τουρκία των προσφύγων που έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα και την επανεγκατάσταση ισάριθμων προσφύγων απευθείας από την Τουρκία στα ευρωπαϊκά κράτη. Όπως επισήμανε, κάτι τέτοιο θα έσπαγε το «φαύλο κύκλο» των ριψοκίνδυνων ταξιδιών στο Αιγαίο, καθώς θα δημιουργούσε κίνητρα για νόμιμη μετανάστευση.

Τέλος, η καγκελάριος της Γερμανίας, τόνισε πως η συμφωνία επανεισδοχής θα εφαρμοστεί μόλις υπάρξει τελική συμφωνία στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Μαρτίου, καθώς ορισμένα κράτη-μέλη ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να συμβουλευθούν τα κοινοβούλιά τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment