• Τρίτη, 20 Απρίλιος, 2021

Μέρκελ: Ελλάδα και Ιταλία δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των προσφύγων

Peristeri News
Peristeri News
Αύγουστος27/ 2017

Ελλάδα και Ιταλία δεν μπορούν να σηκώσουν όλο το βάρος των προσφύγων στην Ευρώπη, επεσήμανε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Die Welt».

«Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα και η Ιταλία να σηκώσουν μόνες τους το βάρος, μόνο και μόνο λόγω της γεωγραφική τους θέσης», σημείωσε η καγκελάριος, η οποία τόνισε ότι «πρέπει να ανακατανείμουμε τους πρόσφυγες στα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ε.Ε.».

Το 2015, κατά την ίδια, υπήρξε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και «όλοι, συμπεριλαμβανομένων των αιτούντων άσυλο, δεν πρέπει ποτέ να βιώσουν ξανά μια τέτοια κατάσταση».

Η Μέρκελ τάχθηκε, παράλληλα, ενάντια σε κάθε μορφή συνεργασίας με το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), διαμηνύοντας πως είναι «απολύτως σαφές ότι το AfD δεν μπορεί να είναι ένας εταίρος για οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας μαζί μας».

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα αίτια της φυγής και της μετανάστευσης», ανέφερε, επιπλέον, και επέμεινε στην ανάγκη ενίσχυσης του λιμενικού σώματος της Λιβύης, προκειμένου να ελέγχει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις ακτές της βόρειας Αφρικής.