PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μέρκελ: Ελλάδα και Ιταλία δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των προσφύγων


Ελλάδα και Ιταλία δεν μπορούν να σηκώσουν όλο το βάρος των προσφύγων στην Ευρώπη, επεσήμανε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Die Welt».

«Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα και η Ιταλία να σηκώσουν μόνες τους το βάρος, μόνο και μόνο λόγω της γεωγραφική τους θέσης», σημείωσε η καγκελάριος, η οποία τόνισε ότι «πρέπει να ανακατανείμουμε τους πρόσφυγες στα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ε.Ε.».

Το 2015, κατά την ίδια, υπήρξε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και «όλοι, συμπεριλαμβανομένων των αιτούντων άσυλο, δεν πρέπει ποτέ να βιώσουν ξανά μια τέτοια κατάσταση».

Η Μέρκελ τάχθηκε, παράλληλα, ενάντια σε κάθε μορφή συνεργασίας με το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), διαμηνύοντας πως είναι «απολύτως σαφές ότι το AfD δεν μπορεί να είναι ένας εταίρος για οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας μαζί μας».

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα αίτια της φυγής και της μετανάστευσης», ανέφερε, επιπλέον, και επέμεινε στην ανάγκη ενίσχυσης του λιμενικού σώματος της Λιβύης, προκειμένου να ελέγχει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πορτογαλία: Η κεντροδεξιά Δημοκρατική Συμμαχία κέρδισε με μικρή διαφορά στις εκλογές

Peristeri News

Όχημα έπεσε πάνω στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Peristeri News

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι

Peristeri News

Leave a Comment