Διεθνή

Μέρκελ: Ευκαιρία για τη Γερμανία οι πρόσφυγες

Ευκαιρία χαρακτηρίζει η Άγκελα Μέρκελ την υποδοχή αριθμού ρεκόρ προσφύγων στη Γερμανία στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της που θα μεταδοθεί απόψε.

«Είναι προφανές ότι οφείλουμε να βοηθήσουμε και να υποδεχθούμε εκείνους που αναζητούν καταφύγιο στη χώρα μας», αναφέρε, ευχαριστώντας τους συμπατριώτες της για τις εξαιρετικές τους πράξεις υπέρ των προσφύγων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος παραδέχεται ότι η εισδοχή τόσων ανθρώπων δημιουργεί απαιτήσεις. «Θα κοστίσει χρήματα, θα χρειασθεί χρόνο και δύναμη- κυρίως σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση εκείνων που θα θέλουν να παραμείνουν εδώ», σημειώνει σε πείσμα όσων την επικρίνουν, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη χώρα της, για την πολιτική ανοίγματος που ακολουθεί.

«Είναι σημαντικό να μην ακολουθήσουμε εκείνους που, με ψυχρή καρδιά ή έμπλεοι μίσους, διεκδικούν για τους εαυτούς τους μόνο την γερμανική ταυτότητα και θέλουν να αποκλείσουν τους άλλους», λέει καλώντας τους συμπατριώτες της να μην επιτρέψουν διχαστικές ρητορικές.

«Θα τα καταφέρουμε» είναι το μήνυμα που στέλνει, επαναλαμβάνοντας τη φράση που έχει γίνει το μότο της πολιτικής της τους τελευταίους μήνες, δηλαδή ότι η Γερμανία είναι μία ισχυρή χώρα που έχει ξεπεράσει και άλλες προκλήσεις, όπως η επανένωση, εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα.

Related posts

Ερντογαν: Η Ελλάδα να λογοδοτήσει για τις παραβιάσεις του τουρκικού εναερίου χώρου

Peristeri News

Βέλγιο: Εντοπίσθηκε σαλμονέλα στο εργοστάσιο σοκολάτας της Barry Callebaut

Peristeri News

Μπάιντεν σε Ερντογάν: Σημαντική η σταθερότητα στο Αιγαίο

Peristeri News

Leave a Comment