PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μελετούν δηµοψήφισµα για το νέο Μνηµόνιο



Ανοιχτή δηλώνει η κυβέρνηση στην πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ Δηµήτρη Δασκαλόπουλου, ο οποίος πρότεινε τη διεξαγωγή δηµοψηφίσµατος ώστε «ο λαός να αποφανθεί άµεσα για την ακολουθητέα εθνική πορεία και να προχωρήσουν οι αναγκαίες µεταρρυθµίσεις».

Ανοιχτή δηλώνει η κυβέρνηση στην πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ Δηµήτρη Δασκαλόπουλου, ο οποίος πρότεινε τη διεξαγωγή δηµοψηφίσµατος ώστε «ο λαός να αποφανθεί άµεσα για την ακολουθητέα εθνική πορεία και να προχωρήσουν οι αναγκαίες µεταρρυθµίσεις». Όπως σημείωνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου έκανε σχετική αναφορά κατά το Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν πως «σε καµία περίπτωση δεν απορρίπτουµε την πρόταση», που προέρχεται από έναν µεγάλο φορέα όπως ο ΣΕΒ.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει κυρίως το ενδεχόµενο δηµοψηφίσµατος για την έγκριση του νέου Μνηµονίου, εφόσον συµφωνηθεί η νέα χρηµατοδότηση της χώρας µε 60 δισ. ευρώ από την τρόικα, για να αντιµετωπιστεί η αναµενόµενη αδυναµία πρόσβασης για δανεισµό στις αγορές και το 2012.

Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συµβουλίου, τονίζοντας την αναγκαιότητα της διαβούλευσης για κρίσιµα εθνικά θέµατα, όπως αυτό της οικονοµίας, «ακόµα και µε τη µορφή δηµοψηφισµάτων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ο ελληνικός λαός είναι πολύ πιο ώριµος και κατασταλαγµένος στις κρίσιµες στιγµές σε σχέση µε τις πολιτικές ηγεσίες», είπε ο πρωθυπουργός.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου συνδύασε την αναφορά του στο δηµοψήφισµα µε τις αναγκαίες -όπως τις χαρακτήρισε- θεσµικές αλλαγές στο κράτος και το Σύνταγµα.

«Το έργο των µεγάλων αλλαγών πρακτικά αποτελεί µέρος της εντολής του λαού στις εκλογές. Ολα όσα είναι κάτι παραπάνω από κυβερνητικό έργο, αποτελούν εθνικό έργο που αφορά όλους τους Ελληνες και πρέπει να υπάρχει διαβούλευση», είπε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δ. Κουτσούμπας: Πιο δυνατό ΚΚΕ για να πάρει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το σύστημά τους μήνυμα αντίστασης

Peristeri News

Μαρία Συρεγγέλα: Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη αφορούν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών

Peristeri News

ΚΚΕ: Προβληματική η λειτουργία του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment