Διεθνή

Μειώνονται κρούσματα και θάνατοι στην Ιταλία

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονωϊού στην Ιταλία είναι 195.351. Οι νεκροί έφτασαν τους 26.384. Παράλληλα, 63.120 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 415 άνθρωποι και καταγράφηκαν 2.357 νέα κρούσματα.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας εξακολουθούν να νοσηλεύονται 2.102 ασθενείς ενώ για 82.212 ασθενείς έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώνεται αισθητά (664 λιγότερα κρούσματα) ενώ, παράλληλα, έχασαν την ζωή τους 5 λιγότεροι άνθρωποι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή δεύτερη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Σήμερα, για πρώτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες, μειώνεται ελαφρά και ο αριθμός των ασθενών σε κατ΄οίκον περιορισμό. Ο συνολικός αριθμός των ιαθέντων περιορίζεται κατά 300 ανθρώπους σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι από τις 4 Μαΐου θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται ιολογικά τεστ, τα οποία, στην πρώτη φάση θα γίνουν, δωρεάν, σε δείγμα εκατόν πενήντα χιλιάδων πολιτών. Μέχρι αυτή την στιγμή, τέλος, έχουν διατεθεί εκατόν τριάντα οκτώ εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες και οι περιφέρειες της χώρας έχουν άλλα σαράντα επτά εκατομμύρια μάσκες στις αποθήκες τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Related posts

Ζαχάροβα: Οι αμοιβαίες απελάσεις δεν είναι δική μας επιλογή

Peristeri News

Ρωσία: Κυρώσεις στη σύζυγο και την κόρη του Μπάιντεν

Peristeri News

Σκωτία: Ολοταχώς για δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

Peristeri News

Leave a Comment