PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μειωμένες οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για Παρίσι


Πτώση κατέγραψαν οι νέες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για το Παρίσι, την εβδομάδα που ακολούθησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ταξιδιωτικών πληροφοριών ForwardKeys, οι παγκόσμιες κρατήσεις για το Παρίσι ήταν 27% λιγότερες για το διάστημα 14-21 Νοεμβρίου από ό,τι για το αντίστοιχο διάστημα το 2014.

Ο διευθυντής της εταιρείας έρευνας Ολιβιέ Ζαγκέρ απέδωσε την πτώση κυρίως σε ταξιδεύοντες τουρίστες, και όχι σε επιχειρηματίες ή άτομα που είχαν προορισμό συγγενείς ή φίλους. «Η περίοδος των ακυρώσεων τελείωσε […] αλλά η τάση στις κρατήσεις δεν δείχνει ακόμα ανάκαμψη» ανέφερε με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων. Προέβλεψε μάλιστα ότι «θα πάρει πολλούς μήνες» για να ανακάμψουν.

Σε ό,τι αφορά την εποχή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την ForwardKeys, οι κρατήσεις έχουν πέσει από την ίδια εποχή πέρσι κατά 13%.

Την εβδομάδα που ακολούθησε τις επιθέσεις στο Παρίσι (Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου), οι ακυρώσεις εισητηρίων ήταν 21% ψηλότερες από την ίδια εποχή το 2014, αλλά σύμφωνα με πρόσφατες ενδείξεις πλησιάζουν το περσινό επίπεδο ακυρώσεων.

Η Γαλλία είναι η πιό δημοφιλής χώρα στον κόσμο για τους τουρίστες, με το Παρίσι να δέχεται 32,2 εκατομμύρια επισκεπτών το 2014.

Πηγή στην Air France ανέφερε ότι έχει υπάρξει μείωση της κίνησης μετά τις επιθέσεις, αλλά είναι ακόμα νωρίς να τεκμηριωθεί.

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ λόγω «αυξημένου κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων»

Στο μεταξύ, ταξιδιωτική οδηγία με την οποία εφιστά την προσοχή των Αμερικανών πολιτών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για πιθανούς κινδύνους λόγω της τρομοκρατίας εξέδωσε χθες το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

«Πρόσφατες πληροφορίες δείχνουν ότι (το Ισλαμικό Κράτος), η Αλ Κάιντα, η Μπόκο Χαράμ και άλλες τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολλαπλές περιοχές» αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

«Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να επαγρυπνούν όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους ή χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς», σημείωσε το αμερικανικό ΥΠΕΞ, προειδοποιώντας για περαιτέρω επιθέσεις από τρομοκράτες που δρουν μόνοι τους κατά τα πρότυπα των μεγάλων εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων συνεχίζει να υφίσταται καθώς ξένοι υπήκοοι που πολεμούν στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ επιστρέφουν στις χώρες τους. Οι τρομοκράτες επιλέγουν δημόσιους χώρους ως στόχους, όπως θέατρα, λαϊκές αγορές, μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και αεροπορικές υπηρεσίες. Η ταξιδιωτική οδηγία έχει ημερομηνία λήξης στις 24 Φεβρουαρίου 2016.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment