PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μεγαλύτερη προστασία από το NATO έναντι της Ρωσίας ζητεί η Λετονία


Το NATO πρέπει να ενισχύσει τις επίγειες δυνάμεις του έναντι της ρωσικής απειλής, τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, Έντγκαρ Ρινκέβιτς.

Το NATO πρέπει να ενισχύσει τις επίγειες δυνάμεις του και να αυξήσει τις ασκήσεις στη Βαλτική για να βοηθήσει τις χώρες της περιοχής έναντι της ρωσικής απειλής, τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, Έντγκαρ Ρινκέβιτς.

«Χρειαζόμαστε περισσότερους στρατιώτες, ασκήσεις, πιο εμφανή παρουσία», ανέφερε ο επικεφαλής της λετονικής διπλωματίας από τη Νέα Υόρκη, μιλώντας στο δίκτυο Bloomberg. «Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να γίνει ξεκάθαρο ότι το NATO θα μείνει εδώ όσο χρειαστεί και θα κάνει ό,τι μπορεί», πρόσθεσε.

Η προσάρτηση από τη Ρωσία της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας και η ρωσική στρατιωτική δράση στην ανατολική Ουκρανία έχουν ενισχύσει τους φόβους των χωρών της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία), οι οποίες παλαιότερα συναποτελούσαν με τη Ρωσία και άλλες 11 δημοκρατίες τη Σοβιετική Ένωση, για μια ενδεχόμενη ρωσική εισβολή στο έδαφός τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment