PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μεγάλο κύκλωμα εξάρθωσε το ΣΔΟΕ στο Περιστέρι


Πλήγμα στα κυκλώματα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών κατάφερε το ΣΔΟΕ, εντοπίζοντας σε περιοχή του δήμου Περιστερίου, σε επιχείρηση εμπορίας ποτών, μεγάλη ποσότητα αλκοολούχων ποτών -συνολικά 1.424 φιάλες- με αλλοιωμένα σήματα (πλαστές ετικέτες), που αποσκοπούσαν στην παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού και τη μη καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

peristeri_lathraia-pota-2

Επίσης, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πλαστών ετικετών και εξοπλισμός αφαίρεσης και επικόλλησης ετικετών σε φιάλες (θερμοπίστολα), χρωστικές ουσίες και αρωματικές ύλες που πιθανόν να χρησιμοποιούνταν στην παραγωγή νοθευμένων ποτών «μπόμπες», επιβλαβών για την υγεία του καταναλωτικού κοινού και κυρίως ανυποψίαστων ατόμων νεαρής ηλικίας.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν δύο φορτηγά οχήματα, στο ένα εκ των οποίων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, ακόμη 336 φιάλες αλκοολούχων ποτών.

peristeri_lathraia-pota-3

Παράλληλα διενεργήθηκε έλεγχος και σε άλλο αποθηκευτικό χώρο, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Περιστερίου, που φέρεται να είχε εκμισθωθεί από άτομο το οποίο συνδεόταν με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αλλά είχε αποβιώσει. Στο χώρο αυτό εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 6.384 φιάλες αλκοολούχων ποτών και μεγάλη ποσότητα πλαστών ετικετών.

Ταυτόχρονα, σε παράλληλο έλεγχο σε κατάστημα στην περιοχή της Κυψέλης, συνδεδεμένο με την ίδια υπόθεση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 97 φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η συνολική ποσότητα των κατασχεθέντων ποτών υπερβαίνει τις 8.000 φιάλες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment