PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μεγάλη φωτιά μετά τα μεσάνυχτα στο ΚΥΤ της Μόριας


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε, μετά τα μεσάνυχτα στο ΚΥΤ της Μόριας, με αποτέλεσμα ο χώρος να εκκενωθεί από τους χιλιάδες μετανάστες που διέμεναν εκεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, μετανάστες και πρόσφυγες πυροδότησαν δεκάδες εστίες φωτιάς περιμετρικά του ΚΥΤ. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν, ωστόσο, στην περιοχή μετέφεραν τη φωτιά πολύ γρήγορα εντός των εγκαταστάσεων, με συνέπεια ολόκληρη η περιοχή να μετατραπεί σε μία τεράστια εστία κατακαίγοντας τα πάντα και ειδικότερα τα κοντέινερ και τις σκηνές, όπου διέμεναν πάνω από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πύραρχος Κ. Θεοφιλόπουλος οι εστίες που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν δέκα. «Η εικόνα τους είναι καλύτερη, έχουν οριοθετηθεί και με τη συνδρομή των εναέριων μέσων θα μπορέσουμε να τις ελέγξουμε. Το να εκδηλώνονται εστίες ταυτόχρονα σε μικρές αποστάσεις δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης από τον καταυλισμό, σβήνουμε μικροεστίες στο χώρο του ΚΥΤ. Οι άνθρωποι είναι στους δρόμους, στην πόλη και στα κτήματα γύρω από το ΚΥΤ».

Η Πυροσβεστική έκανε λόγο για αντιδράσεις που συνάντησε κατά την επιχείρηση κατάσβεσης αναφέροντας σε ανακοίνωσή της: «Για διάσπαρτες εστίες πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε χορτολιβαδική έκταση, αλλά και εντός του ΚΥΤ Μόριας Λέσβου, επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης απωθήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις».

Αφορμή για την εκδήλωση της πυρκαγιάς αποτέλεσε η γνωστοποίηση του ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό και ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηρισθεί επαφές τους. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ στο δρόμο προς την Παναγιούδα.

Οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν αμέσως, ενώ χιλιάδες μετανάστες διέφυγαν για να σωθούν στις γύρω περιοχές, με τον κύριο όγκο να κατευθύνεται προς το χωριό της Μόριας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Ο Μάρτιος μας «υποδέχεται» με δύο τριήμερα

Peristeri News

Leave a Comment