PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής


Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής 8 – 16 ετών 2012, που έγιναν το διάστημα 17 – 22 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής 8 – 16 ετών 2012, που έγιναν το διάστημα 17 – 22 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Στο PeristeriNews.gr μίλησαν, ο Πρόεδρος της Π.Σ. Περιστερίου Αντώνης Μπέλλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου και η Αντιδήμαρχος Περιστερίου Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου

Διοργανώτρια ήταν η πρωταθλήτρια Ελλάδος Π.Σ. Περιστερίου, που για μια ακόμη φορά απέδειξε τις τεράστιες δυνατότητες που έχει για διοργάνωση κορυφαίων σκακιστικών γεγονότων. Συνδιοργανωτές ήταν η ΕΣΣΝΑ, η Περιφέρεια Αττικής (αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας), που συνέδραμε με οικονομική βοήθεια στη διοργάνωση κι ο Δήμος Περιστερίου που παραχώρησε κι ετοίμασε το χώρο διεξαγωγής των αγώνων.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Παπαντωνίου, όσο και η Δημοτική Αρχή προέτρεψαν και ενθάρρυναν τη διοίκηση του συλλόγου για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Τετρακόσια περίπου παιδιά αγωνίστηκαν, χωρισμένα σε 10 κατηγορίες (8, 10, 12, 14, 16, αγόρια – κορίτσια), χάρηκαν τους αγώνες και πάσχισαν για τη διάκριση, που ήταν η πρόκρισή τους στην Πανελλήνια φάση των αγώνων.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 22 Απριλίου το μεσημέρι και στις 3:30 μμ έγινε η τελετή λήξης και οι απονομές των επάθλων.

Σε αυτήν παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Κώστας Παπαντωνίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού κ. Άγγελος Βουράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα παιδείας κ. Γιαννακάκος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαίρη Τσιώτα, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Λύκος, Θεοδωράκος, Μπέτσης, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΟ κκ. Μιχαηλίδης, Σκλαβούνος, Καλοσκάμπης, ο Πρόεδρος της ΕΣΣΝΑ κ. Χρ. Γκορίτσας, ο έφορος αγώνων κ. Κ. Σκαπέρδας και ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΣΝΑ κ. Ν. Χατόγλου.

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της Π.Σ. Περιστερίου κ. Αντώνης Μπέλλος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και υποσχέθηκε κι άλλες μεγάλες σκακιστικές διοργανώσεις στο Περιστέρι.

Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε γοητευμένος από τη διοργάνωση κι υποσχέθηκε και στη συνέχεια η Περιφέρεια να συνδράμει σε παρόμοιες εκδηλώσεις. Ο κ. Γιαννακάκος υποσχέθηκε να διευκολύνει από την πλευρά του την εκμάθηση του αθλήματος στα σχολεία, ενώ η κ. Τσιώτα, φανερά χαρούμενη και περήφανη για τη διοργάνωση, ζήτησε σύντομα κι άλλες μεγάλες διοργανώσεις.

Στο αγωνιστικό επίπεδο οι αθλητές της Π.Σ. Περιστερίου, παρά το γεγονός ότι απουσίαζαν με την Εθνική νέων οι κορυφαίοι νεαροί Πρωταθλητές, Γ. Σταθόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος καθώς και οι Ελ. Παπαθανασίου και Ευγ. Ιωαννίδης, κέρδισαν δύο μετάλλια και γενικότερα είχαν εξαιρετική παρουσία, δείχνοντας τη σε βάθος δουλειά που γίνεται στο σύλλογο.

Τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον κέρδισε η μόλις 10 χρόνων Αφροδίτη Σκιαδοπούλου, που στην πρώτη εμφάνισή της σε παρόμοιους αγώνες έλαμψε το άστρο της, κατακτώντας την πρώτη θέση και μαζί την πρόκριση για την Πανελλήνια φάση.

Δεύτερη θέση και πρόκριση κέρδισε ο Φρ. Τσίρος στην κατηγορία κάτω των 14 χρόνων. Αναλυτικά οι αθλητές μας ανά κατηγορία ήταν:

Αγόρια 8
Ο Κων/νος Σακκάς με 3/7 ήρθε 23ος και ο Γιάννης Λαγογιάννης με 3/7 ήρθε 32ος.

Αγόρια 10
Ο Αντώνης Λάσπας με 4/7 ήρθε 30ος.

Αγόρια 12
Ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος με 4.5/7 ήρθε 15ος, ο Διονύσης Καββαδάς με 4/7 ήταν 27ος και ο Μάριος Κολοβός με 1.5/7 80ος.

Αγόρια 14
Ο Φραγκίσκος Τσίρος με 5.5/7 ήρθε δεύτερος, ο Πέτρος Αδάμης με 4.5/7 14ος, ο Παναγιώτης Λάσπας με 4.5/7 16ος και ο Κων/νος Τριανταφύλλου με 3/7 44ος.

Αγόρια 16
Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος με 1/7ήρθε 41ος.

Κορίτσια 8
Η 6χρονη Ιουστίνη Κανελλοπούλου με 3.5/7 ήρθε 7η.

Κορίτσια 10
Η Αφροδίτη Σκιαδοπούλου με 6/7 Πρωταθλήτρια και η Φοίβη Τριανταφύλλου με 4/7 8η.

Κορίτσια 12
Η Φωτεινή Κόκκοτα με 5/7 ήρθε 4η λόγω κριτηρίων, ενώ η Ευγενία Μοτσάκου με 2/7 ήταν 25η.

Κορίτσια 14
Η περσινή Πρωταθλήτρια Ελένη Κόκκοτα με 3.5/7 ήταν 11η.

Παράλληλα με τη διοργάνωση των Νεανικών Πρωταθλημάτων Αττικής, διεξήχθη στον ίδιο χώρο το 4ο Πασχαλινό Πρωτάθλημα της Π.Σ. Περιστερίου με νικητή το Σπύρο Κεφάλα, δεύτερο το Σπύρο Κορλοτσίδη και τρίτο το Zbigniew Sienczewski.

Με τη λήξη των αγώνων πραγματοποιήθηκε κλήρωση για μία φιλοξενία με πρωινό σε ξενοδοχείο των αγώνων στο 2ο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού «ΙΣΘΜΙΑ 2012», που θα γίνει 18 – 25 Αυγούστου στο Βραχάτι Κορινθίας, το οποίο κέρδισε ο νεαρός αθλητής της ΣΜΣ Ελευσίνας, Κουσκούτης Γιώργος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέλος από τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς

Peristeri News

Στην 4η θέση του Basketball Champions League το Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ήττα του Ατρόμητου στο Αγρίνιο – Ένα ματς για την ολοκλήρωση των playouts

Peristeri News

Leave a Comment