PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μεγάλη ένταση Π. Πολάκη – Αδ. Γεωργιάδη στη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ


Ως μια «καραμπινάτη ρουσφετολογία» επί υπουργίας Άδ. Γεωργιάδη χαρακτήρισε την υπόθεση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, στην κατάθεσή του στη δίκη αναφορικά με τις καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014.

Παρών στο δικαστήριο είναι και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, που είχε καταθέσει σε προηγούμενη δικάσιμο.

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ λειτουργούσε ως η off-shore του υπουργείου Υγείας»

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ λειτουργούσε ως η off-shore του υπουργείου Υγείας. Λειτούργησε ως μηχανισμός διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Είναι ένα μικρό επεισόδιο που έπεσε στην αντίληψη μας και το προωθήσαμε στη δικαιοσύνη. Έλαβα ένα χαρτί, που έγραφε “δείτε τα αίσχη του Άδωνι», στην αρχή δεν έδωσα σημασία, μετά από δέκα μέρες ξανάρθε το χαρτί στο γραφείο μου και είπα στους υπαλλήλους να το δουν. Αυτό ήταν ένα χαρτί (το δείχνει) με κατάλογο 22 ονομάτων. Οι περισσότεροι είναι ΔΕ, κάποιοι λίγοι γιατροί και νοσηλεύτριες και δίπλα έλεγε ποιος συνέστησε να προσληφθούν. Πήγα τότε στην κ Ράικου και κατέθεσα για καραμπινάτη ρουσφετολογία του κ. Γεωργιάδη. Ξαναπήγα το Μάρτιο και ξαναπήγα το Μάιο, γιατί έβλεπα ότι δε γίνεται τίποτα», ανέφερε ο κ. Πολάκης.

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ για να προσλάβει ανθρώπους για το υπουργικό του γραφείο, κατασπαταλώντας τον κρατικό προϋπολογισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ», είπε ο Παύλος Πολάκης στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, επισημαίνοντας μάλιστα ότι την κυρία ευθύνη για τις παράνομες προσλήψεις έχει ο πολιτικός του αντίπαλος.

«Καραμπινάτη υπόθεση απιστίας»

«Είναι καραμπινάτη υπόθεση απιστίας. Όλοι αυτοί οι 22 προσλήφθηκαν από ΚΕΕΛΠΝΟ και τοποθετήθηκαν μετά ως διοικητικοί, στο γραφείο τύπου και άλλου στον κ. Γεωργιάδη. Τους διόρισε μέσω αυτού του μηχανισμού για να πάρουν μισθό και μετά τους διέθεσε στο γραφείο του ως διοικητικούς. Υπάρχουν χαρτια που αποδεικνύουν ότι δεν πάτησαν ποτέ εκεί, στις δομές του ΚΕΕΛΠΝΟ. Προφανώς οι υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν κινήθηκαν από μόνοι τους, αλλά με εντολή του πολιτικού τους προϊσταμένου. Αλλά γι’ αυτόν υπήρξε παραγραφή. Στη δική μας περίπτωση, δεν υπάρχει νόμιμη διαδικασία προκήρυξης, ποτέ δε δημοσιεύτηκε προκήρυξη, υπάρχουν πλαστογραφημένες αποφάσεις για προσλήψεις προσωπικού», ανέφερε ο βουλευτής Χανίων και συμπλήρωσε: «Ήταν μετακλητοί του κ. Γεωργιάδη. Δεν δούλευαν για το δημόσιο σύστημα υγειας, μην τρελαθούμε τώρα… Από το γραφείο του κ. Γεωργιάδη πως έβαλαν τα στήθη τους απέναντι στην πανδημία; Αυτο είναι κλασικό βύσμα», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Ήταν «διαχρονικά αμαρτωλό» το ΚΕΕΛΠΝΟ, τόνισε ο μάρτυρας, αναφέροντας ότι μέλη του έχουν καταδικαστεί και στο παρελθόν για αθέμιτες πρακτικές.

Ένταση

Ένταση προκλήθηκε όταν ο Παύλος Πολάκης αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση που του είχε υποβληθεί ξανά, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να παρεμβαίνει λέγοντας «τι διαδικασία είναι αυτή;». Η φράση του προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου του Παύλου Πολάκη, Γιάννη Άπατσιδη, που βρισκόταν στο ακροατήριο και ήρθε σε αντιπαράθεση με άνθρωπο της φρουράς του υπουργού, ζητώντας την προστασία του εισαγγελέα της έδρας.

«Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Μάρτυρας να σηκώνει τηλέφωνο ενώ καταθέτει; Κι εγώ έχω πολλές εργασίες. Παρακαλώ πολύ υπολογίστε οτι έχω κι εγώ εργασίες. Λες και οι άλλοι δεν έχουμε εργασίες! Όλα έχουν κάποια όρια!» διαμαρτυρήθηκε ο Αδωνις Γεωργιαδης.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment