PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μεγάλες δασικές πυρκαγιές στο Περθ της Αυστραλίας


Μεγάλες δασικές πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στην Αυστραλία με την πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις φλόγες στα περίχωρα του Περθ, όπου έχουν προκληθεί ζημιές σε δεκάδες σπίτια.

Κι αυτό, την ίδια ώρα που στη μεγαλύτερη πόλη στο δυτικό τμήμα της χώρας ως την Παρασκευή, μετά τον εντοπισμό ενός εγχώριου κρούσματος κορωνοϊού.

Πολλά σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις κάηκαν στα ανατολικά του Περθ, περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Οι πυροσβέστες ανακοίνωσαν ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες «αλλάζουν συνεχώς», με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους 37 βαθμούς και σφοδρούς ανέμους να πνέουν στην περιοχή.

«Η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε μια περιοχή 70.000 στρεμμάτων, με περίμετρο 75 χιλιομέτρων» δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της περιοχής Γκρεγκ Γουότερς.

Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να μεταβούν σε καταφύγια αφού χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τον ίδιο.

Εκτιμάται ότι περίπου 30 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να νοσηλευθεί μετά την εισπνοή καπνού, όμως δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες προς το παρόν.

Ένα κρούσμα έσπειρε πανικό

Στο Περθ επιβλήθηκε την Κυριακή lockdown πέντε ημερών μετά τον εντοπισμό ενός πρώτου κρούσματος εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού, το πρώτο που καταγράφεται εδώ και δέκα μήνες στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας. Το κρούσμα είναι ένας άνδρας που εργάζεται ως φύλακας σε ξενοδοχείο καραντίνας.

«Η Δυτική Αυστραλία είναι αντιμέτωπη με δύο έκτακτες ανάγκες: μια επικίνδυνη πυρκαγιά και το lockdown λόγω της covid-19» τόνισε ο πρωθυπουργός της πολιτείας Μαρκ ΜακΓκόουαν.

Περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στο Περθ και στις γειτονικές περιοχές έχουν εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους ως την Παρασκευή.

Εξάλλου αναβλήθηκε η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα. Οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να εργαστούν, για να ψωνίσουν, να αθληθούν ή να πάνε στον γιατρό.

Η Δυτική Αυστραλία είχε γλιτώσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές που είχαν πλήξει πέρσι τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτόρια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment