PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Με βροχές και καταιγίδες ποδαρικό το 2014


Βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα ορεινά της Πελοποννήσου προβλέπονται για σήμερα, πρώτη ημέρα του 2014.

Βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα ορεινά της Πελοποννήσου προβλέπονται για σήμερα, πρώτη ημέρα του 2014. Αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ από τα δυτικά.

Στην Αττική, αναμένεται να σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ από το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Βελτίωση αναμένεται να σημειωθεί το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, ενώ θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί από 6 έως 9 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά. Παγετός τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από τα 1100μ υψόμετρο) οι οποίες στην Πελοπόννησο θα είναι κατά περιόδους πιο πυκνές. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στα νότια σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από τα 1100μ υψόμετρο) οι οποίες στην Πελοπόννησο θα είναι κατά περιόδους πιο πυκνές. Βελτίωση το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στη Θεσσαλία.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά το βράδυ.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα δυτικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μετά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα είναι πιθανόν κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment