PeristeriNews.gr
Διεθνή

Με βουτιά στα παγωμένα νερά γιόρτασαν οι Ρώσοι τα Θεοφάνεια


Ξυπόλυτοι, φορώντας μόνο μαγιό και κρατώντας πετσέτα, χιλιάδες Ρώσοι συνέρευσαν σε παγωμένα ποτάμια και λίμνες, αψηφώντας το χιόνι και το κρύο, για να πηδήξουν στα κρυσταλλιασμένα νερά, γιορτάζοντας τα Θεοφάνεια.

«Πιστεύουμε ότι τα ύδατα αυτά είναι πραγματικά καθαγιασμένα», είπε 48χρονος επιχειρηματίας, σκουπίζοντας την πλάτη του, αφού βούτηξε σε τρύπα που είχε ανοίξει στον πάγο λίμνης, κοντά στη Μόσχα. «Ακόμη και μερικές σταγόνες μας εξαγνίζουν και διώχνουν μακριά κάθε κακή σκέψη», πρόσθεσε.

«Χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον κόσμο είναι πεπεισμένοι ότι τα νερά αυτά είναι θαυματουργά και αυτό είναι η αλήθεια», συμπλήρωσε ο 26χρονος Ρουσλάν.

Σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση, οι πιστοί πρέπει να βουτήξουν στα κρύα νερά τρεις φορές, στο όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

«Αισθάνομαι σε φόρμα. Και δεν κρυώνω!», διαβεβαίωσε 31χρονος δημόσιος υπάλληλος. Η θερμοκρασία στη Μόσχα είχε πέσει στους -8 βαθμούς.

Ίδια η εικόνα και στην Ουκρανία

Στη γειτονική Ουκρανία, πολλοί ήταν αυτοί που γιόρτασαν τα Θεοφάνεια με τον ίδιο τρόπο, αν και σε κάποιες περιπτώσεις το θρησκευτικό μέρος της τελετής είχε μπει σε δεύτερο πλάνο.

Στο Κίεβο, εκατοντάδες κάτοικοι πήγαν το πρωί στις όχθες του ποταμού Δνείπερου.

Σε ένα νησάκι, στη μέση του ποταμού, καμιά εκατοστή νέοι γδύθηκαν και βούτηξαν, ο ένας μετά τον άλλο, σε μια τρύπα στον πάγο. «Το λατρεύω και, όχι, δεν κάνει κρύο!. Ήταν η πρώτη φορά που το έκανα και το συνιστώ σε όλον τον κόσμο», δήλωσε με ενθουσιασμό 20χρονη κοπέλα μετά το μπάνιο της στα παγωμένα νερά.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment