PeristeriNews.gr
Πολιτική

Με τον γ.γ. του ΟΗΕ συναντάται ο Δ. Αβραμόπουλος



Την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη.

Συνάντηση με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, θα έχει την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης, οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το Κυπριακό, καθώς και θέματα που άπτονται της σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Διπλωματική πηγή ανέφερε στο ΑΜΠΕ ότι η συνάντηση θα γίνει σε μια «ευαίσθητη περίοδο», τόσο για τα εθνικά θέματα, όσο και για τη γενικότερη κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης εμφύλιας σύρραξης στη Συρία.

Ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, αναμένεται να έχει νέες συναντήσεις με τους αντιπροσώπους των δυο χωρών μέσα στον Μάρτιο, ενώ ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα επιδιώξει, επίσης μέσα στον Μάρτιο, την επανεκκίνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, αφού στη Λευκωσία θα υπάρχει νέος πρόεδρος και εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους του Hellenic Initiative, κατά την διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και το ζήτημα της ενίσχυσης της διεθνούς εικόνας της χώρας.

Θα προηγηθεί συνάντηση του κ. Αβραμόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Ο υπουργός αναμένεται να φθάσει σήμερα στη Νέα Υόρκη με τελικό προορισμό τον Καναδά, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου. Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, αλλά είχε αναβληθεί εξαιτίας του τυφώνα Σάντι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment