PeristeriNews.gr
Διεθνή

Με την πλάτη στον τοίχο η κυπριακή οικονομία



Η «στριμωγμένη» κυπριακή οικονομία δέχθηκε την Πέμπτη ακόμα ένα πλήγμα με την υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s,

Η «στριμωγμένη» κυπριακή οικονομία δέχθηκε την Πέμπτη ακόμα ένα πλήγμα με την υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, ο οποίος «χτυπά» εκ νέου τον συναγερμό για τα μέτρα που θα έρθουν και η ανάλυση του δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα μέτρα της Τρόικας και στην ταχύτητα της διαπραγμάτευσης.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Τρόικα θα επιβάλει σημαντικούς όρους στα δάνεια προς την Κύπρο, περιλαμβανομένων μειώσεων στο κρατικό μισθολόγιο, αλλαγή ή κατάργηση της ΑΤΑ, ακόμα και αλλαγές στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της Κύπρου.

Θετική αλλαγή της πιστοληπτικής αξιολόγησης βλέπει ο οίκος μόνο αν η Κύπρος εφαρμόσει τους όρους των πιστωτών.

Ο οίκος εκτιμά ότι με τη στήριξη από τον Μηχανισμό ,το δημόσιο χρέος θα αναρριχηθεί στο 108% του ΑΕΠ το 2013 και ότι μέρος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα καλυφθεί από ιδιώτες.

Ακόμα και με επίσημη βοήθεια, όμως, που είναι απαραίτητη για να αποφύγει η Κύπρος τη χρεοκοπία, ο οίκος εκτιμά ότι η Κύπρος θα παραμείνει σε αδύνατη δημοσιονομική θέση λόγω της κατάστασης των τραπεζών στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment