PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Με προτάσεις και όχι στείρα συνθηματολογία


Oι Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστερίου σε ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι θα δώσουν τη δική του μάχη, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο με επικεφαλής τη Σοφία Αλεξοπούλου.

Η Δημοτική Παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους Περιστεριώτες και τις Περιστεριώτισσες που όλο το προηγούμενο διάστημα υποστήριξαν τις πρωτοβουλίες της, αγωνίστηκαν για τη διάδοση των θέσεων της, συνέβαλαν στην ενίσχυση των δυνάμεων της και διασφάλισαν για μια ακόμη φορά την παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Την πρώτη Κυριακή των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών οι πολίτες – και στο Περιστέρι – έστειλαν με τη στάση τους πολλά και διαφορετικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

-Απέρριψαν τα εκβιαστικά ψευτο-διλλήματα του Πρωθυπουργού και καταψήφισαν τους κυβερνητικούς υποψηφίους.

-Αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΠΑΣΟΚ που με όχημα το καταστροφικό Μνημόνιο και τις επιταγές της «ΤΡΟΪΚΑ» και του Δ.Ν.Τ., διαλύει το Κοινωνικό Κράτος και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, όχι μόνο στη φτώχεια και την εξαθλίωση πλατιών λαϊκών στρωμάτων αλλά και στην χρεοκοπία της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι ένας στους δύο Περιστεριώτες επέλεξε την αποχή, το λευκό και το άκυρο, εκπέμπει ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας τόσο απέναντι στην υποκριτική «αντι-Μνημονιακή» ρητορεία της Ν.Δ., του ΛΑ.Ο.Σ. και των τοπικών εκπροσώπων τους, όσο και απέναντι στον κατακερματισμό των δυνάμεων της Αυτοδιοικητικής Αριστεράς.

Χρέος δικό μας είναι να από-κωδικοποιήσουμε αυτήν την κραυγή διαμαρτυρίας των πολιτών και να επεξεργαστούμε μια πειστική, εναλλακτική αναπτυξιακή πρόταση που θα απαντά στην ανάγκη να αλλάξουμε την πόλη και τη ζωή μας.

Μόνον έτσι θα μετασχηματίσουμε τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση σε συγκροτημένη συλλογική δράση, σε ενεργό συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες και τα κινήματα που πρέπει να αναπτυχθούν σε κάθε γειτονιά και συνοικία του Περιστεριού.

Σήμερα, όλοι και όλες στο Περιστέρι συνειδητοποιούν ότι η κυριαρχία των συντηρητικών ιδεών στην πόλη δε θα μπορούσε να ανατραπεί από Παρατάξεις και υποψηφίους όπως ο κ. Κελάφας που δεν είπαν λέξη για το Μνημόνιο και το Δ.Ν.Τ.

Που υπερασπίστηκαν τον «Καλλικράτη», δηλαδή την εφαρμογή του Μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω του δραστικού περιορισμού των κρατικών πιστώσεων προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Που δεν αντιστάθηκαν στον νέο εργασιακό μεσαίωνα ή στην ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών γιατί συμφωνούν και οι ίδιοι με έναν Δήμο υποταγμένο στη λογική της «ελεύθερης αγοράς» και της αύξησης των υπερκερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Από υποψηφίους που είναι «με όλους και με όλα» χωρίς να συγκρούονται με κανέναν, υπολογίζοντας πάντα το πολιτικό κόστος.

Που προβάλλουν ως πιστά αντίγραφα ενός γνήσιου επικοινωνιακού προτύπου που εδώ και μια οκταετία εκπροσωπεί αυθεντικά η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Το υψηλό ποσοστό αποχής διαμόρφωσε την πρώτη Κυριακή των εκλογών μια ψευδεπίγραφη εικόνα εκλογικού θριάμβου του εκλεκτού της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Παχατουρίδη.

Αυτή όμως η «μαγική εικόνα» δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι ο σημερινός Δήμαρχος, είναι ο Δήμαρχος της υπερχρέωσης μιας πόλης που «φιγουράρει» στην 9η θέση του καταλόγου των πιο υπερχρεωμένων Δήμων της χώρας.

Είναι ο Δήμαρχος των έργων βιτρίνας, πίσω από την οποία δεν μπορεί να κρυφτεί η σπάταλη και αδιαφανής διαχείριση του δημοσίου χρήματος, η απόπειρα τσιμεντοποίησης του Άλσους, ο αποχαρακτηρισμός χώρων πρασίνου, η μετατροπή του Δημοτικού γκαράζ σε χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Ο σημερινός Δήμαρχος είναι ο Δήμαρχος των απολύσεων και της δημιουργίας νέας στρατιάς συμβασιούχων-ομήρων, της επιβολής τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς, της αύξησης των Δημοτικών τελών κατά 40%.

Η Δημοτική Παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ θεωρεί ότι ο αποφασιστικός και κρίσιμος παράγοντας που μπορεί το αμέσως επόμενο διάστημα να εγγυηθεί προοδευτικές εξελίξεις είναι η ενεργός ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των πολιτών, όχι μόνο στις εκλογές αλλά κυρίως στους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες και τα κινήματα πόλης που θα παλέψουν για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της κοινωνικής βαρβαρότητας που φέρνουν μαζί τους το Μνημόνιο με το Δ.Ν.Τ. και η αντιδραστική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη».

– Καλούμε όλους τους Περιστεριώτες και τις Περιστεριώτισσες να είναι παρόντες στους αγών
ες που έρχονται.

– Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης στις μικρές και μεγάλες μάχες που πρέπει να δώσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ για την υπεράσπιση των κατακτήσεων μας, για την κατοχύρωση των ελεύθερων χώρων που κατακτήθηκαν με αγώνες, για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

– Καλούμε όσους πλήττονται από τις συνέπειες της κρίσης ενός χρεοκοπημένου κοινωνικού συστήματος να ορθώσουν ένα τείχος αντίστασης στο ρατσισμό και την ξενοφοβία που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι, αξιοποιώντας υπαρκτά προβλήματα που γεννά η γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών.

– Καλούμε τον Περιστεριώτικο λαό να αντισταθεί στην εμετική προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ που τροφοδοτούν κάθε μορφή μίσους και κοινωνικού αυτοματισμού για να συκοφαντήσουν όσους αντιστέκονται.

– Καλούμε κάθε πολίτη ξεχωριστά να δώσει ΜΑΖΙ μας την μάχη για το Περιστέρι της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ και της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ γιατί ο χειμώνας του Δ.Ν.Τ. και της ΤΡΟΪΚΑ μόλις ξεκινά.

Εμείς, οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, δηλώνουμε ότι θα δώσουμε τη δική μας μάχη, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο με επικεφαλής τη ΣΟΦΙΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ.

Με τη δύναμη των επιχειρημάτων και όχι των κραυγών.

Με προτάσεις και όχι στείρα συνθηματολογία.

Είμαστε βέβαιοι ότι σε αυτήν την πορεία θα συναντηθούμε με ευρύτερες δυνάμεις της πόλης που εμπνέονται από τα ιδανικά της ριζοσπαστικής, της σοσιαλιστικής και της οικολογικής Αριστεράς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment